Hyppää sisältöön

Ulkoilmassa on nyt runsaasti katupölyä

Ulkoilmanlaatu on jälleen heikentynyt Lahden seudulla. Säätila voi kestää pääsiäisen yli.
Talvi inversio

Hengitettävien hiukkasten pitoisuudet ylittävät nyt niille annettujen ohjausarvojen enimmäistasot. Myös typpidioksidin pitoisuudet hengitysilmassa voivat pakkasöinä- ja aamuna nousta normaalia korkeammalle tasolle.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan säätila, jolloin katupöly nousee ilmaan, voi kestää pääsiäisen yli. Pitkäperjantaina pilvisyys on runsasta ja etenkin iltapäivällä voi tulla räntä- tai vesikuuroja, jolloin ilmanlaatu voi hetkellisesti parantua.

Herkät henkilöt voivat saada oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkun ja silmien kirvelyä tai hengitysoireita.

Lahden kaupungissa tehdään aktiivista pölynsidontaa, jolla pyritään minimoimaan pölyhaittoja. Hiekanpoisto pääväyliltä on jo aloitettu ja keskustan katujen tehopuhdistus, eli Operaatio Hiekkamyrsky 2021, tehdään 9.-11.4.

Seuraa ilmanlaatua tai tilaa varoitusviesti

Lahden kaupungin ilmanlaadun mittausten tuloksia voi seurata Ilmatieteen laitoksen nettisivuilta osoitteessa www.ilmanlaatu.fi.

Maksuton teks­ti­vies­ti­va­roi­tus­pal­ve­lu il­moit­taa huo­nos­ta il­mas­ta Lahdessa ja Hollolassa. Varoituspalvelun voi tilata matkapuhelimeensa lähettämällä viestin: asukas lahdenilma numeroon 16130. Kun ilmanlaatu huononee terveysvaikutuksia aiheuttavalle tasolle, palvelun tilanneille lähetetään varoitusviesti. Varoitus palvelee varsinkin herkkiä väestöryhmiä, joille voi aiheutua terveyshaittoja ulkoilmanlaadun huonontuessa.