Hyppää sisältöön

Uusi LahtiSki-latupalvelu avattu

Uusi LahtiSki-latupalvelu kertoo Lahden ajantasaisen latutilanteen ja hyvässä hiihtokunnossa olevat ladut.

Lahden kaupunki on ottanut käyttöön MSkin korvaavan LahtiSki-latuseurantapalvelun tiistaista  23.2.2021. Käyttöönottovaiheessa LahtiSki-latupalvelu kertoo, mikä latu on hiihtokunnossa ja milloin ajettu. Palvelu kertoo myös latureitin pituuden, valaistuksen, hiihtotyylin ja vaikeusasteen.

Maaliskuun kuluessa latujen kunnosta ja myös poikkeamista kertovia kategorioita lisätään.
– Seuraavassa vaiheessa palvelu tulee kertomaan muun muassa sen, onko latureitti tyydyttävässä vai huonossa kunnossa vaiko kokonaan suljettu, kertoo kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas. 

Karttapohjaisessa järjestelmässä näkyy koko Lahden alueen latureitistö, jonka kunnossapidosta kaupungin liikuntapalvelut huolehtii.
– Käytännössä latukoneen kuljettaja kuittaa järjestelmään tiedon, missä kunnossa latu on. Latukoneen liikkeitä maastossa seurataan GPS-paikantimilla, mitä karttapohjainen järjestelmä tukee, Ahokas taustoittaa.

Joitakin latunimiä on tarkennettu uuden palvelun käyttöönoton yhteydessä. Esimerkkinä mainittakoon Tapanilan maaston kilpakolmonen ja kilpavitonen, jotka palvelusta löytyvät nimillä Tapanila 3 ja Tapanila 5. Urheilukeskuksen MM-kisaladut löytyvät nyt nimillä Urheilukeskus 3 ja Urheilukeskus 2,5. Pääsääntöisesti latunimet ovat entisellään ja tarkennettuinakin tuttuja.

Ahokas jatkaa, että seuraavaksi palveluun lisätään jääkentät.
– Tämäkin suunnittelu on jo pitkällä ja saadaan käyttöön vielä toivottavasti näillä jäillä, maaliskuun loppuun mennessä.

Uuden LahtiSki-latupalvelun linkin löydät tästä sekä  liikuntapalvelujen sivuilta.

Lisätietoja

Lahden kaupunki, liikuntapalvelut
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, p. 044 416 3629
Linkki LahtiSki-latupalveluun

Kuva Lassi Häkkinen