Hyppää sisältöön

Uu­sia oma­ko­ti­tont­te­ja Villähteellä, Kilpiäisissä ja Kytölässä

Kevään tonttihaku on käynnistynyt ja tarjolla on yhteensä 25 uutta omakotitonttia. Tontit sijaitsevat kolmessa eri kaupunginosassa. Haku päättyy 29.4.
Leppoisaa asumista Villähteellä

Tonteista 3 sijaitsee Villähteellä, 5 Kilpiäisissä ja 17 Kytölässä. Tonttikoko vaihtelee välillä 792–1139 m2 ja kaikille tonteille pääsee rakentamaan tämän vuoden aikana.

Palveluiden vieressä Villähteellä

Omakotitontit sijaitsevat Piippukadulla Erstan koulun vieressä. Lähellä ovat myös päiväkoti ja kauppa. Lahden keskustaan on noin 10 kilometriä.
Tontit rajautuvat pientaloalueeseen ja viheralueeseen. Tonttien pinta-alat ovat 957 m2, 1 016 m2 ja 1 108 m2. Tontit ovat rakennettavissa 1.6.2022 alkaen.

Tämä on ensimmäinen kerta Nastolan ja Lahden yhdistymisen jälkeen, kun kaupungilla on tarjota uusia omakotitontteja Villähteeltä.

Kilpiäisissä luonnon helmassa

Kilpiäisten Puuskakadun viisi tonttia sijaitsevat Soltin asuinalueella korkean mäen päällä. Alue rajautuu Hollolan kunnan rajaan, metsään, lähivirkistysalueeseen ja pientaloasutukseen. Lähialueella on Pesäkallion luonnonsuojelualueen hyvät ulkoilureitit ja Merrasjärven uimaranta.

Puuskakadulta on noin 5 kilometriä Lahden keskustaan. Alueella on lähikauppa ja isompi päivittäistavarakauppa on 2,6 km päässä. Mukkulan ostoskeskuksen palvelut ja Mukkulan koulu ja päiväkoti sijaitsevat 2,2 km päässä.

Tonttien pinta-alat ovat 956 m2–1139 m2. Tonteille pääsee rakentamaan 1.9.2022 lähtien.

Kytölänmäen pientaloalue kasvaa

Etelä-Kytölän 17 tonttia sijaitsevat Kytölän Selkätien pohjoispuolella etelään päin viettävällä rinteellä. Alue rajautuu Potilanjokeen, koillisessa Alasenjärveen ja luoteessa vireillä olevaan asemakaava-alueeseen.

Alueelta on matkaa keskustaan noin kuusi kilometriä ja Holman kauppakeskukseen noin kolme kilometriä. Tonttien pinta-alat ovat 792 m2 – 1049 m2. Tonteille pääsee rakentamaan heti.

Kytölänmäen ensimmäiset tontit vuokrattiin viime keväänä ja kaupungille jää alueelle runsaasti tonttivarantoa.

Tonttien hakuaika 5.–29.4.

Tontteja haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Kaupunki luovuttaa tontit aluksi varattavaksi ja varausajan pituus on vähintään kuusi kuukautta. Varauksen jälkeen tontit vuokrataan 31.12.2071 päättyvillä maanvuokrasopimuksilla.

Tontin varaajalta edellytetään tontinkäyttösuunnitelman laatimista ennen tontin maanvuokrasopimusten allekirjoittamista. Kyseessä on suunnitelma, jossa tontille suunnitellut rakennukset, rakenteet ja käyttötoiminnot on esitetty selkeästi. Tontinkäyttösuunnitelmalla on tarkoitus varmistaa, soveltuuko tontti varaajan suunnitteleman rakentamishankkeen toteuttamiseen.

Tutustu ja hae!