Hyppää sisältöön

Maastomittauspalvelut

Lahden kaupunki tuottaa monipuolisia maastomittauspalveluja kaupungin omille yksiköille sekä yksityisille tilaajille. Pidämme myös yllä kaupungin omaa pohjatutkimusrekisteriä. Kiintopistetiedot löydät karttapalvelustamme. Sivun alaosasta löydät yhteystiedot maastomittausten ja pohjatutkimustietojen tilaamiseen.

​Rakennusvalvontamittaukset

Rakennusvalvontamittauksilla tarkoitetaan rakennuslupaan liittyviä mittauksia, joita ovat rakennuksen paikan merkintä, korkeusaseman merkintä, pihakorkojen mittaus ja sijaintikatselmus. Rakennuslupapäätöksestä löydät hankkeellesi edellytetyt mittaustoimenpiteet.

Rakennuksen paikan merkintä

Rakennuksen paikan maastoon merkintä suoritetaan rakennusluvan myöntämisen jälkeen. Tilaa merkintä hyvissä ajoin. Merkinnän toimitusaika on noin 5 arkipäivää. Rakennus merkitään maastoon valmiin seinäpinnan mukaisin mitoin (äärimitoin). Rakentajan on itse huomioitava poikkeamat sokkelin tai vastaavan perustuksen mitoituksessa. Merkintä sisältää 4 ulointa nurkkapistettä.

Paras ajankohta merkintämittaukselle on yleensä puuston ja pintamaiden poiston jälkeen. Rakennuksen merkintä sisältyy rakennuslupamaksuun. Ylimääräiset merkintämittaukset laskutetaan paikkatietopalveluiden hinnaston mukaisesti.

Rakennuksen sijaintikatselmus

Sijaintikatselmus tulee tilata, kun rakennuksen perustukset on rakennettu ja sokkelin tai lattian korkeus on tarkastettavissa.
Sijaintikatselmuksessa todetaan, että rakennuksen sijainti ja korkeusasema ovat vahvistettujen piirustusten mukaiset.

Rajan näyttö

Rajan näytössä osoitetaan mittaustoimenpiteellä kiinteistörekisterin mukaisen rajan sijainti maastossa. Rajan näytössä ei rakenneta uusia rajamerkkejä. Mittausryhmä käy merkitsemässä asemakaava-alueella rajapisteet puupaaluilla. Asemakaava-alueen ulkopuolella ota yhteyttä Maanmittauslaitokseen. Rajan näytön toimitusaika on noin 5 arkipäivää. Merkintätyön hinta määräytyy maastomittauspalveluiden hinnaston mukaisesti. Hinnasto löytyy tämän sivun alaosasta. Jos rajan paikka halutaan merkitä virallisesti maastoon, haetaan rajankäyntiä.

Rajan näyttö tilataan ensisijaisesti sähköisestä tilauspalvelustamme.

Kiintopisteet

Lahden kaupungin taso- ja korkeuskiintopistetiedot ovat ladattavissa ilmaiseksi Lahden karttapalvelusta. Palvelu rajoittuu toistaiseksi vanhan Lahden alueelle eli Nastolan kaupunginosasta tietoja ei löydy.

Pohjatutkimusrekisteri

Kaupungin ylläpitämässä pohjatutkimusrekisterissä on kattavasti tietoa Lahden alueen maaperästä ja rakennettavuudesta. Toimitamme pohjatutkimustietoja asiakkaille maksutta. Pohjatutkimustiedot tilataan sähköpostitse osoitteesta pohjatutkimukset@lahti.fi.

Lahden kaupunki teettää pohjatutkimuksia kaupungin omiin suunnittelukohteisiin maaperäolosuhteiden selvittämiseksi. Pohjatutkimustietoja otetaan vastaan ja tallennetaan infra-pohjatutkimusformaatissa kaupungin tietokantaan.

Ohje pohjatutkimuskonsulteille pohjatutkimustietojen toimittamisesta Lahden kaupungille

Maastomittauspalvelujen hinnasto

 • Rajan näyttö (1-5 tonttipyykkiä)190,00 € + alv. 24 %
  Seuraavien tonttipyykkien osoittaminen 65 €/kpl + alv. 24 %
  Korkeuden vienti150,00 € + alv. 24 %
  Ylimääräinen rakennuksen merkintä (tarkat merkit)
  • Omakotitalo272,50 € + alv. 24 %
  • Paritalo435,00 € + alv. 24 %
  • Omakotitalon tai paritalon laajennus195,00 € + alv. 24 %
  • Rivitalo, kerrostalo, teollisuusrakennus, liikerakennus tai muu vastaava rakennus
  767,50 € + alv. 24 %
  • Rivitalon, kerrostalon, teollisuusrakennuksen, liikerakennuksen tai muun vastaavan rakennuksen laajennus
  397,50 € + alv. 24 %
  • Talousrakennus tai vastaava pienehkö rakennus tai tällaisen laajennus
  165,00 € + alv. 24 %

  Ylimääräinen rakennuksen merkintä (maalimerkit)250 € + alv 24 %
  Varsinaisista rakennusvalvontamittauksista peritään maksu Lahden kaupungin rakennusvalvontataksan mukaisesti.
  Kaavan pohjakartan tarkistaminen
  Perusmaksu (max. 500 ha)490,00 € + alv. 24 %
  (suuremmat alueet sopimuksen mukaan)
  Tarkistamiseen ja täydennyskartoituksiin kuluva henkilötyö65,00 €/h + alv. 24%
  KilometrikorvauksetYleisten matkakustannusten korvausten mukaisesti (€/km)