Hyppää sisältöön

Kädentaitojen ja kotitalouden tilat rakentuvat Kivimaan monitoimitaloon

Helmikuun blogissa jatketaan tutustumista valmistumassa olevan monitoimitalon sisätiloihin. Tilojen viimeistely on vielä kesken, mutta kuvista saa käsityksen tulevasta.

Kirjoittaja: Esa Uk­ko­la

Kirjoittaja työskentelee Kivimaan koulussa luokanopettajana.

Nyt pääsemme tutustutaan lohkoon C, oppimisympäristössä työskentelevät 3–9-luokkien oppilaat.

Kolmannen kerroksen solussa työskentelevät viidennet vuosiluokat ja luokkien 7–9-luokkien historian, yhteiskuntaopin, terveystiedon ja uskonnon oppijat. Tilat on jo viimeistelty ja ilmanvaihdon säädöt ja korjaukset ovat käynnissä.

Toisessa kerroksessa punainen väri korostaa luovuutta, sillä tiloissa vahvistetaan kädentaitoja: käsityötä, kuvataidetta ja kotitaloutta. Käsityön pehmeiden materiaalien työstökoneet ja laitteet asennetaan kevytrakenteisina vasta seuraavassa vaiheessa – luonnonvalo pääsee ikkunoiden läpi ompelukoneiden työpisteille.

Kuvataiteen oppimistilan katossa ritilät odottavat jo ripustettavia töitä seurakseen.

Kotitalouden oppimisympäristökin on jo viimeistelyvaiheessa. Kotitaloudella on kaksi samanlaista tilaa, joiden välissä on yhteinen kodinhoitohuone. Jokaisella opetuskeittiöllä oma värinsä.

Kotitalouden oppimisympäristö

Käsityön kovien materiaalien oppimisympäristö on lohkon ensimmäisessä kerroksessa. Raskaiden työstökoneiden ja kalusteiden asennus on viimeistelyvaiheessa. Ensimmäisessä kerroksessa työstetään myös käsityön pehmeitä materiaaleja kovien materiaalien välittömässä läheisyydessä – vain lasiseinä erottaa tilat toisistaan.

Seuraavassa blogissa tutustumme siniseen D-lohkoon.