Hyppää sisältöön

Kivimaan monitoimitalo rakentuu vaihe vaiheelta

Monitoimitaloa rakennetaan vaiheittain. Ensin valmistuu uusi osa 2021, jonka jälkeen vuorossa on vanhan puolen perusparannus ja liikunta-alueet.

Kirjoittaja: Mikko Lahti

Mikko Lahti on Kivimaan koulun matemaattisten aineiden opettaja.

Kivimaan monitoimitaloon tulee esiopetus, peruskoulu ja nuorisopalvelut. Lisäksi tilassa toimii oppilashuollon palvelut, iltapäivätoiminta, suunterveydenhuolto ja Päijät-Hämeen Ateriapalvelut. Vuonna 2023 monitoimitaloon siirtyvät esiopetusryhmät Ruoriniemen ja Kytölän päiväkodeista ja nuorisopalveluiden tila otetaan käyttöön. Käyttäjiä monitoimitalossa tulee olemaan noin 900.

Toukokuussa louhitaan

Kalliota louhitaan ja murskataan paljon pois uuden monitoimitalon tieltä. Taustalla siintävät tällä hetkellä käytössä olevat väistötilat sekä vihertävä jalkapallokenttä, joka kesän aikana vaihtui hiekkakentäksi ja toimii välitunti- ja liikunta alueena. Kivimaan monitoimitalon peruskivi muurattiin toukokuussa.

Kesäkuussa valutyöt ovat alkaneet

Lähtötilanteeseen nähden muutos on jo melkoinen. Työmaalla ei ole enää pelkkää maanrakennusta vaan valutyöt ovat myöskin alkaneet. Jalkapallokentän muutos hiekkakentäksi on jo pitkällä.

Heinäkuussa hiekkakenttä valmistuu

Uusi lukuvuosi Kivimaalla on alkamassa ja työmaalla hommat edistyvät kovaa vauhtia. Entinen jalkapallokenttä on muutettu hiekkakentäksi, joka tuo oppilaille paljon iloa välituntialueena ja liikuntatunneilla.

Elokuussa uusi monitoimitalo alkaa piirtyä maisemaan

Maisema muuttuu Kivimaalla nyt vauhdilla, kun seinät alkavat nousta pystyyn ja uusi monitoimitalo alkaa hiljalleen piirtyä maisemaan.

Teksti ja kuvat 2–4 : Mikko Lahti
Kuva peruskiven muuraustilaisuudesta: Jani Mahkonen