Hyppää sisältöön

Kivimaan monitoimitalon vanhan osan peruskorjaus on alkanut

Rakennus säilyttää ulkoisesti keltaisen värinsä, sisältä vanhat rakenteet puretaan ja korjataan rakennusperintöä kunnioittaen.

Kirjoittaja: Esa Uk­ko­la

Kirjoittaja työskentelee Kivimaan koulussa luokanopettajana.

Vanha koulu tyhjennettiin kesällä. Tämä mahdollisti koulurakennuksen ilmastointikoneiston lisärakennuksen purkamisen. Puretun rakenteen tilalle valettiin perustukset uutta ja vanhaa koulurakennusta yhdistävälle ulkoseinälle.

Lokakuun blogissa tutustumiskierros peruskorjattaviin sisätiloihin alkaa kellarikerroksesta. Kaikki kellarikerroksen lattiapinnat on poistettu. Purettujen lattiapintojen vahvuus vaihteli 100 ja 250 millimetrin välillä. Vanhat salaojat oli asennettu noin metrin verran lattiapintojen yläpuolelle eikä ulkoseiniä oltu vuonna 1948 eristetty. Alkuperäistä maa-ainesta on poistettu vanhojen lattioiden alta ja kalliotakin on paljastunut vanhojen opetustilojen alta.

Uuden ja vanhan koulurakennuksen ulkoseinien väliin on uudisosan rakennusvaiheessa rakennettu tila, joka otetaan käyttöön, peruskorjauksen valmistuttua. Näihin tiloihin valmistuvat muun muassa opinto-ohjaajan tila ja jokaiseen kerrokseen siistijöiden varastotilat, joita ei tällä hetkellä ole ollenkaan.

 

Suojellun koulurakennuksen peruskorjaus edellyttää alkuperäisten rakenteiden suojaamista peruskorjauksen aikana. Päätyportaikot ja rakennuksen pääportaat on suojattu hyvin.

Vuoden 1998 korjausvaiheen jälkeen koulun vanha ruokala toimi kolmena erillisenä opetustilana: opetuskeittiönä, musiikkiluokkana ja liikunnan peilisalina. Nyt tilaa rajanneet väliseinät on purettu ja vanha ruokala on taas nähtävissä. Tässäkin tilassa kaikki rakenteet puretaan perusteellisesti, mutta siitä lisää myöhemmin seuraavissa peruskorjausblogeissa.

Marraskuun blogissa matka jatkuu opetustilojen peruskorjauksen esittelyllä.