Hyppää sisältöön

Vajaat puoli vuotta Launeen monitoimitalo Lähteen valmistumiseen

Nyt ruvetaan olemaan niin ulkorakenteiden kuin sisätilojenkin viimeistelyvaiheessa.

Kirjoittaja: Esko Taipale, Mira Lehtinen ja Toni Ovaskainen

Esko Taipale on rehtori ja Lähteen käyttäjäryhmän puheenjohtaja, Mira Lehtinen päiväkodinjohtaja ja Toni Ovaskainen nuorisotyöntekijä. 

Osa tiloista on jo loppusiivottu. Oppimisympäristöjen kalusteiden suunnittelu on ihan loppuvaiheessa, ja huhtikuussa taloa päästään sisustamaan. Blogissa pääsemme muutamin kuvin kurkkaamaan Launeen monitoimitalo Lähteen piha-alueelle ja sisätiloihinkin.

Tässä kuvassa meille näyttäytyy monitoimitalon pääsisäänkäynti. Kuvassa nosturin vasemmalla puolella näkyy lasinen sisäänkäynti työvaiheessaan. Kattorakenteiden viimeistelyä ja pihakivetystä.
Päiväkodin lapsille on rakentumassa oma kiva leikkipiha-alue. Pihalla on erikseen alueet kaikista pienimmille, jotta kaikki saavat touhuta turvallisesti.

Lähteen tuleva nuorisotila varustetaan nuorten toiveiden mukaan

Lähteen nuorisotilasta

Lähteen nuorisotila on jo hyvässä viimeistelyvaiheessa. Monitoimitalon nuorisotilan kalustusta ja sisustusta on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa. Tulossa on joustavasti muunneltavissa oleva rento paikka monipuoliseen tekemiseen ja yhdessä olemiseen. Tila on nuorten käytössä välituntisin koulupäivän aikana ja iltaisin nuorten vapaa-ajalla.

Iltaisin tilaan mahtuu jopa 150 nuorta, kun monitoimitalon aulatilatkin ovat käytettävissä. Ruuanlaittoon, välipalojen tekemiseen ja kioskitoimintaan käytetään kotitalouden opetustiloja. Kädentaitotilassa ja liikuntasalissa järjestetään nuorten toivomaa harrastus- ja kerhotoimintaa.

Nuorisotila on nuorten ryhmien ja nuorisoyhdistysten käytettävissä silloin, kun siellä ei ole nuorisopalveluiden omaa toimintaa.

Ikkunaseinät valaisevat avointa oppimisympäristötilaa

Kuvassa avautuu näkymää päiväkodin yhteen kotipesään, johon avaruutta tuovat isot ikkunat. Tila on helposti jaettavissa siirtoseinien avulla.
Tässä avautuu 0 -2 luokkien luokkien avointa oppimisympäristötilaa. Avaruutta ja lisävaloa tilaan tuovat lähes huoneenkorkuisten ikkunoiden ikkunaseinä.

Henkilöstöä on päässyt tiloissa jo ohjatusti kiertämään, ja toukokuussa on oppilaiden ja lasten vuoro.

Tekemistä vielä riittää, mutta valmista on 1.8.2020 mennessä. Tammikuun 2020 blogissa kerromme lisää, kun olemme jo hyvän harppauksen lähempänä valmista taloa.

Kuvat Esko Taipale

Linkki Launeen monitoimitalo Lähteen sivulle.