Hyppää sisältöön

Kesätyömahdollisuudet

Kesäharjoittelut

Lahden kaupunki varautuu tarjoamaan kesätyöpaikan 160–170 koululaiselle ja opiskelijalle vuonna 2022.

Kesätyöhaku aukesi Kuntarekryssä maanantaina 28.2. klo 9.00 ja hakuaika päättyi maanantaina 14.3. klo 9.00. Valinnoista ilmoitetaan kaikille kesätöitä hakeneille viimeistään 13.4.2022.

Kesäharjoittelujakson pituus on yksi kuukausi ja ne sijoittuvat touko-syyskuulle. Kesäharjoittelijan työaika on 30 h/viikko ja palkka kuukauden jaksosta on 1 000 €. Kuukauden jaksolta kertyy kaksi päivää lomaa, jotka pidetään työsuhteen aikana. Tänä kesänä tehtäviä on tarjolla perinteisesti muun muassa päiväkodeissa, kirjastoissa, museoissa ja nuorisotiloissa sekä toimistotehtäviä erilaisten asiakokonaisuuksien parissa.

Koronaepidemian mahdollisesti aiheuttama poikkeustilanne saattaa vaikuttaa mahdollisuuksiin tarjota kesätyöpaikkoja.

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Lahden kaupunki jakaa 600 kappaletta 300 euron arvoisia vuoden 2022 kesätyöseteleitä vuosina 2005-2007 syntyneille lahtelaisille nuorille. Seteleiden avulla helpotetaan nuorten omatoimista työllistymistä kesälomakuukausien aikana.

Kesätyösetelien haku on päättynyt. Kesätyösetelit postitetaan hakemuksensa jättäneille kohderyhmään kuuluville nuorille viikkojen 13 ja 14 aikana.

Seteleitä on jaossa rajoitettu määrä ja ne jaetaan vastausjärjestyksessä. Seteleitä voi saada yhden kappaleen henkilöä kohden, se on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa eteenpäin.

Saat lomakkeen täytön jälkeen heti vahvistuksen, että olet saanut kesätyösetelin kesätöitäsi varten. Jos setelit ovat loppuneet, on tarjolla vielä myös jonotuspaikkoja, mikäli seteleitä vapautuu jaettavaksi. Myös mahdollisesta jonotuspaikastasi ilmoitetaan lomakkeen lähettämisen jälkeen. Setelit postitetaan noin viikon kuluessa lomakkeella antamaasi osoitteeseen kirjepostina.

Setelin avulla voi työllistyä yksityiseen yritykseen, yhdistykseen, seurakunnalle, säätiölle, kunnalle, kuntayhtymään tai valtiolle (pl. Lahden kaupunki, Lahden kaupungin konserniyhtiöt ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä). Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa. Töitä hakiessa kerro työnantajalle, että sinulla kesätyöseteli kesätöitä varten.

Työjakson on sijoituttava lomakaudelle 2.5.–30.9.2022. Työpäiviä on oltava vähintään 10 tai työtunteja vähintään 60, josta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka.

Setelin avulla työnantaja saa tukea palkanmaksua varten. Kesätyösetelin haltijan tulee ainoastaan huolehtia, että työnantajalle annetaan kesätyöseteli työsopimusta tehdessä.

Eezy Pikaduuni -palvelu kesätyösetelin käytön apuna

Lahden kaupunki on tänäkin vuonna yhteistyössä Eezy Pikaduunin kanssa järjestämässä työpaikkoja kesätyösetelin saaneille nuorille. Joten, jos nuori ei löydä työpaikkaa itse kesätyösetelin avulla, voi hän käydä halutessaan jättämässä kesätyöhakemuksen osoitteessa: https://pikaduuni.fi/hae-kesaduunia/lahti/ . Työpaikan voi tätä kautta saada 100 kesätyösetelin saanutta nuorta.

Kesätyösetelillä työllistäminen, työnantajan ohjeet vuodelle 2022

Varmista, että kesätöihin valitsemallasi nuorella on Lahden kaupungin kesätyöseteli vuodelle 2022. Sama työnantaja voi palkata enintään kymmenen nuorta kesätyösetelin tuella.

Tee nuoren kanssa työsopimus, jossa sovitte:

  • Työn kestosta. Työpäiviä on oltava vähintään 10 tai työtunteja vähintään 60. Merkitse työsopimukseen työn alkamis- ja päättymispäivä. Työjakson on sijoituttava lomakaudelle 2.5.–30.9.2022.
  • Palkasta. Em. työjaksosta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut (lomarahat/-korvaukset, verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä lomakorvaukset/lomarahat).
  • Työtehtävistä.

Laadi palkkalaskelma ja maksa nuorelle palkka heti, kun työ on suoritettu ja kesätyöjakso on päättynyt.
Kirjoitathan nuorelle myös työtodistuksen kesätyöstä.

Kesätyösetelin tilitys

Kesätyösetelien tilitys hoidetaan sähköisesti. Työnantaja täyttää kesätyösetelin tilityslomakkeen. Lomakkeeseen tulee liittää kesätyöntekijän palkkatodistus.

Kun tilitys on tarkastettu, kesätyösetelin arvo (300 euroa) maksetaan työnantajan tilille. Työnantajan on tehtävä tilitys kesätyöseteleistä 31.10.2022 mennessä. Määräajan jälkeen tulleita tilityksiä ei oteta huomioon.

Lisätietoa työnantajana toimimisesta ja siihen liittyvistä velvoitteista saat mm. Ladec Oy:n neuvonta- ja kehittämispalveluista:

puh. 044 702 2700 / chat-palvelu

Kysy kaupungin tarjoamista kesätyömahdollisuuksista: kesatyo@lahti.fi