Hyppää sisältöön

Kesätyömahdollisuudet

Kesäharjoittelut

Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Lahden kaupunki ei palkannut kesätyöntekijöitä kesällä 2020. Vallitsevasta poikkeustilanteesta johtuvat rajoitukset ovat aiheuttaneet muutoksia kaupungin palvelumuotoiluun. Vuoden 2021 kesäharjoitteluista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Kesätyötarinoita

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Lahden kaupunki jakoi 1100 kappaletta vuoden 2020 kesätyöseteleitä vuosina 2000-2005 syntyneille lahtelaisille nuorille. Setelit haettiin ensimmäistä kertaa sähköisesti ja ne jaettiin nuorille vastausjärjestyksessä. Kesätyösetelit toimitettiin saajille postitse.

Kesätyöseteli on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa eteenpäin. Kesätyösetelillä voi työllistyä saman vuoden aikana yhden kerran/henkilö. Kesätyöseteliä ei tarvitse palauttaa kaupungille, vaikka sitä ei pystyisi käyttämään.

Setelin avulla voi työllistyä yksityiseen yritykseen, yhdistykseen, seurakunnalle, säätiölle, kunnalle (ei Lahden kaupungille), kuntayhtymään tai valtiolle. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa.

Eezy Pikaduuni -palvelu kesätyösetelin käytön apuna

Lahden kaupunki on vuonna 2020 yhteistyössä Eezy VMP Oy:n kanssa järjestänyt työpaikkoja kesätyösetelin saaneille nuorille. Jos nuori ei löydä työpaikkaa itse kesätyösetelin avulla, voi hän halutessaan jättää kesätyöhakemuksen Pikaduuni-palveluun.  Työpaikan voi tätä kautta saada 170 kesätyösetelin saanutta nuorta.

Jätä hakemus Pikaduuni-palveluun

Y-tunnuksellisten toimijoiden lisäksi myös kotitaloudet ja yksityishenkilöt voivat ilmoittautua työnantajiksi Eezy Pikaduuni-palvelun kautta.

Kesätyösetelillä työllistäminen, työnantajan ohjeet vuodelle 2020

  • Varmista, että kesätöihin valitsemallasi nuorella on Lahden kaupungin kesätyöseteli vuodelle 2020. Sama työnantaja voi palkata enintään kymmenen nuorta kesätyösetelin tuella.
  • Tee nuoren kanssa työsopimus, jossa sovitte:

– Työn kestosta. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja/tai työtunteja vähintään 60. Merkitse työsopimukseen työn alkamis- ja päättymispäivä. Työjakson on sijoituttava lomakaudelle 2.5.-30.9.2020.

– Palkasta. Em. työjaksosta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Jos työ kestää kauemmin, on palkankin oltava suurempi vähintään samassa suhteessa (6 €/h). Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut (verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä lomakorvaukset/lomarahat).

– Työtehtävistä.

  • Laadi palkkalaskelma ja maksa nuorelle palkka heti, kun työ on suoritettu ja kesätyöjakso on päättynyt.
  • Kirjoitathan nuorelle myös työtodistuksen kesätyöstä.

Lisätietoa työnantajana toimimisesta ja siihen liittyvistä velvoitteista saat Ladec Oy:n neuvonta- ja kehittämispalveluista:

puh. 044 702 2700 / chat-palvelu

Lahden kaupunki maksaa kesätyöllistämisestä työnantajalle 300 euroa laskua vastaan (ALV 0 %). Lähetä lasku ja palkkalaskelma Lahden kaupungille 31.10.2020 mennessä. Määräajan jälkeen tulleita laskuja ei oteta huomioon.

Laskutusosoitteet

Laskun viite/viesti kaikissa laskutustavoissa: Kesätyöseteli/101015060

Verkkolaskuosoite:

Lahden kaupunki, konsernihallinto (y-tunnus 0149669-3)
operaattori: Basware Oyj, operaattoritunnus BAWCFI22
verkkolaskuosoite eli OVT-tunnus: 00370149669300110

Mikäli yrityksenne ei pysty lähettämään verkkolaskuja, voitte rekisteröityä käyttäjäksi maksuttomaan Baswaren toimittajaportaaliin, jonka kautta voitte lähettää laskut sähköisenä järjestelmäämme.

Ohjeet portaalin käyttöön

Mikäli et saa liitettyä liitteeksi tulevaa palkkalaskelmaa/-todistusta suoraan verkkolaskuun, voit toimittaa sen osoitteeseen katja.markkola@lahti.fi. Luottamuksellisia ja arkaluontoisia tietoja sisältävät viestit suositellaan lähettämään turvapostilla.

Turvapostin lähetys

Sähköpostilaskuosoite:

lahti@bscs.basware.com Laskun tulee olla pdf-muotoinen. Yhdessä pdf-tiedostossa voi olla vain yksi lasku liitteineen.

Paperilaskuosoite:

PL 1144, 00026 BASWARE

Kesäyrittäjyyspilotti

Tuimme lahtelaisia koululaisia ja opiskelijoita kesällä 2020 yrittäjyyteen yhteistyössä Lahden 4H-yhdistyksen kanssa. Kesäyrittäjyyden tavoitteena oli tarjota nuorille kokemuksia yrittäjyydestä. Kohderyhmänä olivat kaikki lahtelaiset 13-28-vuotiaat koululaiset ja opiskelijat, jotka halusivat testata omaa liikeideaansa käytännössä. Kesäyrittäjiä tuettiin mm. ideointipajoilla, 4H-yrityskurssilla sekä kaupungin maksamalla 300 euron arvoisella kesäyrityssetelillä.

Käy tutustumassa kesäyritysten tarjontaan.