Hyppää sisältöön

Kesätyömahdollisuudet

Kesäharjoittelut

Lahden kaupunki varautuu tarjoamaan kesätyöpaikan 150 koululaiselle ja opiskelijalle vuonna 2021. Kesätyöhaku oli  Kuntarekryssä auki 1.3.2021 klo 9.00 – 15.3.2021 klo 9.00. Saimme hakemuksia lähes 1 300. Valinnoista ilmoitettiin kaikille kesätöitä hakeneille 12.4.2021.

Kesäharjoittelujakson pituus on yksi kuukausi ja ne sijoittuvat touko-syyskuulle. Palkka kuukauden jaksosta on 1 000 €. Kuukauden jaksolta kertyy kaksi päivää lomaa, jotka pidetään työsuhteen aikana. Tänä kesänä tehtäviä on tarjolla perinteisesti muun muassa päiväkodeissa, kirjastoissa, museoissa ja nuorisotiloissa sekä erilaisia toimistotehtäviä.

Koronaepidemia saattaa tuoda vielä muutoksia kaupungin mahdollisuuksiin tarjota kesätyöpaikkoja.

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Lahden kaupunki jakoi 600 kappaletta 300 euron arvoisia vuoden 2021 kesätyöseteleitä vuosina 2004-2006 syntyneille lahtelaisille nuorille. Seteleitä haettiin viime vuoden tapaan sähköisesti. Kesätyösetelit toimitettiin 600 ensimmäisenä ilmoittautuneelle nuorelle postitse.

Perinteisten kesätyöseteleiden lisäksi kaupunki jakaa 60 kesätyöseteliä Koulutuskeskus Salpauksen ravintola-alan opiskelijoille. Kohdennetuilla kesätyöseteleillä pyritään tukemaan ravintoloiden toipumista koronapandemiasta sekä yritysten työvoiman saatavuutta.

Seteleitä voi saada yhden kappaleen henkilöä kohden, se on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa eteenpäin.

Setelin avulla voi työllistyä yksityiseen yritykseen, yhdistykseen, seurakunnalle, säätiölle, kunnalle (ei Lahden kaupungille), kuntayhtymään tai valtiolle. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa.

Työjakson on sijoituttava lomakaudelle 2.5.-30.9.2021. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja/tai työtunteja vähintään 60, josta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Jos työ kestää kauemmin, on palkankin oltava suurempi vähintään samassa suhteessa (6 €/h).

Koulutuskeskus Salpauksen ravintola-alan opiskelijoiden kesätyöseteli

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti maanantaina 17.5.2021 myöntää korkeintaan 60 kappaletta ravintola-alan kesätyöseteleitä Koulutuskeskus Salpauksessa opiskeleville nuorille. Setelin hakijan tulee olla alle 29-vuotias Koulutuskeskus Salpauksen ravintola-alan opiskelija. Setelin avulla voi työllistyä yksityiseen yritykseen, yhdistykseen tai säätiöön. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Ravintola-alan kesätyösetelin hakulomake löytyy täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/837F0C50F404273B

Eezy Pikaduuni -palvelu kesätyösetelin käytön apuna

Lahden kaupunki on tänäkin vuonna yhteistyössä Eezy VMP Oy:n kanssa järjestämässä työpaikkoja kesätyösetelin saaneille nuorille. Joten, jos nuori ei löydä työpaikkaa itse kesätyösetelin avulla, voi hän käydä halutessaan jättämässä kesätyöhakemuksen. Työpaikan voi tätä kautta saada 100 kesätyösetelin saanutta nuorta.

Työpaikan ilmoittaminen kesätyösetelin saaneille nuorille

Haluamme auttaa kesätyösetelin saaneita nuoria ja kesätyöntekijöitä tarvitsevia työnantajia kohtaamaan. Työnantajat voivat ilmoittaa kesätyösetelityöpaikan tarjolle tämän sivun kautta. Tätä kautta työpaikan voivat ilmoittaa y-tunnukselliset toimijat, jotka itse toimivat nuoren työnantajina (yritykset ja yhdistykset). Kesätyösetelin saaneet nuoret ovat suoraan yhteydessä työnantajiin, jos ovat kiinnostuneita hakeutumaan näihin paikkoihin töihin.

Avoinna olevat kesätyösetelipaikat löytyvät sivun oikean laidan linkkilistasta.

Kesätyösetelillä työllistäminen, työnantajan ohjeet vuodelle 2021

  • Varmista, että kesätöihin valitsemallasi nuorella on Lahden kaupungin kesätyöseteli vuodelle 2021. Sama työnantaja voi palkata enintään kymmenen nuorta kesätyösetelin tuella.
  • Tee nuoren kanssa työsopimus, jossa sovitte:

– Työn kestosta. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja/tai työtunteja vähintään 60. Merkitse työsopimukseen työn alkamis- ja päättymispäivä. Työjakson on sijoituttava lomakaudelle 2.5.-30.9.2021.

– Palkasta. Em. työjaksosta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Jos työ kestää kauemmin, on palkankin oltava suurempi vähintään samassa suhteessa (6 €/h). Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut (verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä lomakorvaukset/lomarahat).

– Työtehtävistä.

  • Laadi palkkalaskelma ja maksa nuorelle palkka heti, kun työ on suoritettu ja kesätyöjakso on päättynyt.
  • Kirjoitathan nuorelle myös työtodistuksen kesätyöstä.

Kesätyösetelin tilitys

Kesätyösetelien tilitys hoidetaan sähköisesti. Työnantaja täyttää kesätyösetelin tilityslomakkeen osoitteessa asiointi.lahti.fi/kesatyo/kesatyo. Asiointipalvelu vaatii lomakkeen täyttäjän tunnistautumisen Suomi.fi-palvelussa. Lomakkeeseen tulee liittää kesätyöntekijän palkkatodistus. Kun tilitys on tarkastettu, kesätyösetelin arvo (300 euroa) maksetaan työnantajan tilille. Työnantajan on tehtävä tilitys kesätyöseteleistä 31.10.2021 mennessä. Määräajan jälkeen tulleita tilityksiä ei oteta huomioon.

Lisätietoa työnantajana toimimisesta ja siihen liittyvistä velvoitteista saat Ladec Oy:n neuvonta- ja kehittämispalveluista:

puh. 044 702 2700 / chat-palvelu