Hyppää sisältöön

Työllisyyspalvelut

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilu

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilu alkoi 1.3.2021. Kokeilun aikana osa valtion työ- ja elinkeinotoimistojen tehtävistä siirtyy kuntien vastuulle. Kokeilu kestää 30.6.2023 saakka.

Kuntakokeilun käynnistymisen jälkeen osa työnhakija-asiakkaista siirtyy kuntien asiakkaiksi ja osa jää TE-toimistoon. Kuntakokeiluun siirtyvän asiakkaan palveluista vastaa hänen kotikuntansa. Lahden seudun kuntakokeiluun kuuluvat Lahden lisäksi Asikkala, Hollola, Kärkölä ja Orimattila.

Työnhakijalle

Työnantajalle

Työnhakija siirtyy kuntakokeilun asiakkaaksi automaattisesti

Sinun ei tarvitse itse selvittää, oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Jos kuulut kokeilun piiriin, saat siitä tiedon henkilökohtaisesti joko kirjeellä tai Oma asiointi -palvelussa.

 1. Jos olet TE-toimiston asiakas, saat automaattisesti tiedon kuntakokeiluun siirtymisestä.
 2. Siirtyminen kuntakokeiluun ei aiheuta muutoksia työttömyysturvaasi, eikä tuo sinulle mitään lisävelvoitteita.
 3. Jos olet uusi työnhakija, ilmoittaudu TE-toimiston Oma asioinnissa. Kuntakokeiluun kuuluvat asiakkaat ohjataan TE-toimistosta kuntakokeiluun.

Yhteystiedot ja asiointi

Ketkä ovat kuntakokeilun asiakkaita?

Kuulut kuntakokeilun asiakkaaksi, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja kotikuntasi kuuluu alueelliseen kuntakokeiluun sekä olet työtön, lomautettu, työllistettynä oleva tai olet työllistämistä edistävässä palvelussa ja kuulut johonkin seuraavista ryhmistä:

 1. sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan, vaan saat työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa Kelasta
 2. äidinkielesi on muu kuin suomi, ruotsi tai saame tai kansalaisuutesi on muu kuin Suomi
 3. olet alle 30-vuotias.

Omavalmentaja ottaa sinuun yhteyttä

Kuntakokeilun asiakkaana saat omavalmentajan, jonka kanssa sovitte yhteydenpidosta jatkossa. Hän auttaa sinua kartoittamaan tilannettasi ja ohjaa eteenpäin palvelupolulla kohti työnhakua ja työllistymistä.

 1. Varmista Oma asiointi -palvelussa, että työnhakusi on voimassa.
 2. Jatka aktiivista työnhakua.
 3. Omavalmentaja ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot ja asiointi

Oma asiointi

Käytä aina ensisijaisesti Oma asiointi -verkkopalvelua.
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta verkkoasiointiin, voit asioida puhelimitse tai palvelupisteessä.

Puhelinpalvelut

Valtakunnalliset puhelinpalvelut antavat yleistä neuvontaa arkisin klo 9.00–16.15.

Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu
suomeksi 0295 025 500
på svenska 0295 025 510
in English 0295 020 713

Työttömyysturvaneuvonta 0295 020 701
Koulutusneuvonta 0295 020 702

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun puhelinpalvelu 044 482 6700 arkisin klo 9.00–15.00.

Palvelupisteet

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakkaana asioit oman kotikuntasi palvelupisteessä.

Kuntakokeilun palvelupiste on Palvelutorin uudella alueella. Vieraskielisten neuvonta jatkaa toimintaansa Kotouttamon palvelupisteellä. Molemmat palvelupisteet ovat avoinna arkisin kello 09.00 – 15.30.

Voit myös olla yhteydessä kuntakokeilun puhelinpalveluun 044 482 6700 tai valtakunnalliseen henkilöasiakkaan puhelinpalveluun.

Palvelutorilta löydät myös Kuntakokeilun postilaatikon, johon voit jättää yhteydenottolomakkeen tai muuta postia kuntakokeilulle.

Lahden Palvelutori sijaitsee keskeisellä paikalla kauppakeskus Trion 2. kerroksessa, Aleksanterinkatu 18:ssa. Löydät meidät kauppakeskuksessa seuraamalla keltaisia merkintöjä lattiassa ja hisseissä. Tarkemmat saapumisohjeet löydät Näin saavut Palvelutorille -sivulta.

Postia kuntakokeilulle

Jos sinulla on Kuntakokeiluun toimitettavia asiakirjoja, voit lähettää ne osoitteeseen:

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilu, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti

tai sähköisenä osoitteeseen typa.tukipalvelut@lahti.fi. Lahden kaupungin työllisyyspalveluilla on käytössä Suomi.fi Viestit -palvelu. Tarvittaessa voit lähettää meille luottamuksellisia ja arkaluontoisia tietoja sisältäviä viestejä. Palvelussa valitaan vastaanottajaksi Lahden kaupunki / Työllisyyspalvelut.”

Kuntakokeilun tavoitteet

 • Kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.
 • Lahden seudulle luodaan kuntakokeilun aikana entistä tiiviimpi alueellinen verkosto, jossa asiakkaat, yritykset ja koulutuksen järjestäjät osallistuvat työllisyydenhoitoon yhdessä kuntien ja TE-toimistojen kanssa.
 • Yksi tärkeimmistä toimintatavoista on henkilökohtainen ohjaus ja vuorovaikutus valmentajan ja työttömän työnhakijan välillä.
 • Erilaiset urapolut, työurien yhdistelmät ja yrittäjyys luovat uusia mahdollisuuksia työelämässä. Jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen takaavat menestymisen työmarkkinoilla.