Siirry suoraan sisältöön

Kaavoitus

Asema- ja yleiskaavoilla järjestetään kaupungin alueiden käyttö ja rakentaminen. Kaupunkisuunnittelun tavoitteena on turvata sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä kehitys ja edellytykset hyvälle elinympäristölle.
Isä ja poika pyöräilemässä omakotitalojen ohitse Kerinkallion Mairenkadulla.

Lahdessa on vuosittain vireillä noin 60 asemakaavahanketta. Aloite asemakaavoille tai niiden muutoksille tulee kaupungilta tai yksityisiltä tahoilta. Asemakaavan muutosta voi hakea kaavahakemuksella. Hakemista ennen on kuitenkin syytä olla yhteydessä kaupunginarkkitehtiin.

Asemakaavoituksen lisäksi Lahdessa laaditaan jatkuvasti päivittyvää yleiskaavaa ja osayleiskaavoja, jotka ohjaavat yleispiirteistä maankäytön suunnittelua.

Tutustu kaavoitukseen ja osallistu

Vuosittain julkaistava kaavoituskatsaus esittelee vireillä olevat kaavatyökohteet. Kaavoitettavien kohteiden etenemisen seuraaminen onnistuu parhaiten kaavoituskohteet-sivulla. Kaavoitukseen voi osallistua sen eri vaiheissa: esimerkiksi kommentoimalla ajankohtaisia kaavoja eli kaavaluonnoksia tai nähtävillä olevia kaavaehdotuksia.
Voimassa olevat asemakaavat kaavamääräyksineen löytyvät Lahden kaupungin karttapalvelusta, kuten myös rakentamistapaohjeet.​

Tulevia tapahtumia

Apolifoorumi
20.11.2019 klo 17.30, Svenska Gården, Leantie 2
Apolifoorumissa jaetaan vuoden 2019 APOLI-tunnustus, joka on palkinto ansiokkaasta yksityisestä rakennushankkeesta tai ympäristöteosta. Foorumissa luvassa mielenkiintoisia puheenvuoroja kutsuvierailta.
Facebook-tapahtuma
Menoinfo-ilmoitus

Yleisötilaisuus Koritien ja liikekeskus Korin alueen kehittämisestä
3.12.2019 klo 17.30, Liike- ja yrityskeskus Kori, juhlatila, Koritie 2
Miten Villähteen Koritietä ja liike- ja yrityskeskus Korin aluetta kehitetään? Tervetuloa kuulemaan alustavista suunnitelmista ja kertomaan mielipiteesi. Käynnissä on asemakaavan muutos, jonka tavoitteena on kaavamääräysten tarkistaminen työpaikka-alueen laajentamiseksi ja kehittämiseksi.
Facebook-tapahtuma

Seuraa meitä