Hyppää sisältöön

Nähtävillä olevat suunnitelmat

Alle on koottu kaupunkiympäristön suunnitteluun vaikuttavia suunnitelmia, jotka ovat parhaillaan nähtävillä. Voit osallistua ja kommentoida suunnitelmia nähtävilläoloaikana.

Lisäksi suunnitelmat ovat paperikopioina nähtävänä osallistumistila Kympissä Lahden Palvelutorilla, Aleksanterinkatu 18.

Kaavatöiden osallistumis- ja arviointisuunnitelmat ovat nähtävillä kaavatyökohtaisilla verkkosivuilla sekä osallistumistila Kympissä koko kaavatyön ajan.

Nähtävillä olevat kaavaehdotukset

Tutustu kaavatyön eri vaiheisiin ja osallistumiseen

KaavaehdotusNähtävilläoloKuulutus

Nähtävillä olevat kaavaluonnokset

Tutustu kaavatyön eri vaiheisiin ja osallistumiseen

KaavaluonnosNähtävilläoloKuulutus

Lahden suunta -työ 2021-2025: yleiskaava 2035 (Y-205) ja kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelma

Nähtävillä olevat vihersuunnitelmat

Nähtävillä olevat katusuunnitelmat ja yleisen alueen suunnitelmat

SuunnittelualueNähtävilläoloKuulutus

Tiesuunnitelmat

Uudenmaan ELY-keskus vastaa tiehankkeista Hämeen alueella.

​Uudenmaan ELY-keskus lähettää kaupungille tie-/yleissuunnitelmat ja Liikenneviraston hyväksymispäätökset nähtävilleasetettavaksi, mistä kuulutetaan kaupungin verkkosivuilla ja paikallislehdissä. Ajankohtaiset asiat löytyvät sivulta Kuulutukset ja ilmoitukset.

Näin kommentoit suunnitelmia

 • Mahdolliset muistutukset ehdotuksista on tehtävä kirjallisesti kaupunkiympäristölautakunnalle ja toimitettava nähtävilläoloajan kuluessa Lahti-Pisteeseen.

  Ehdotuksia koskevat muistutukset voi toimittaa myös kirjaamoon sähköpostiosoitteella kirjaamo@lahti.fi siten, että viestin otsikossa mainitaan katusuunnitelman nimi.

  Muistutukset voi myös postittaa osoitteeseen Kau­pun­kiym­pä­ris­tö­lau­ta­kun­ta, Lahti-Piste, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

  Suunnitelmat ovat luonnoksia, eivät vahvistettuja katupiirustuksia.

 • Voit jättää kaavaehdotuksesta muistutuksen. Muistutus osoitetaan kaupunkiympäristölautakunnalle, ja sen voi lähettää sähköpostitse nähtävilläolon aikana Lahden kaupungin kirjaamoon (kirjaamo@lahti.fi). Paperiset muistutukset ottaa vastaan Palvelutorin Lahti-Piste, kauppakeskus Trion 2. kerros, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

  Varmista aukioloajat ja osoitteet Lahti-Pisteen verkkosivulta.

  Lue lisää kaavoitukseen osallistumisesta

 • Voit kertoa kaavaluonnoksesta mielipiteesi. Lähetä mielipide kuulemisaikana sähköpostitse Lahden kaupungin kirjaamoon (kirjaamo@lahti.fi) tai ota yhteyttä suoraan kaavan laatijaan.

  Lue lisää kaavoitukseen osallistumisesta

 • Mahdolliset muistutukset ehdotuksista on tehtävä kirjallisesti kaupunkiympäristölautakunnalle ja toimitettava nähtävilläoloajan kuluessa Lahti-Pisteeseen.

  Ehdotuksia koskevat muistutukset voi vaihtoehtoisesti toimittaa myös kirjaamoon sähköpostiosoitteella kirjaamo@lahti.fi siten, että viestin otsikossa mainitaan vihersuunnitelman nimi.

  Muistutukset voi myös postittaa osoitteeseen kaupunkiympäristölautakunta, Lahti-Piste, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

 • Lahti-Piste kaupungin asiakaspalvelu

  Käyntiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, 2.krs, Vesku-Aukio, Aleksanterinkatu 18

  Näytä kartalla

  Postiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti