Hyppää sisältöön

Harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa lahtelaisille lapsille ja nuorille!

Harrastelahti.fi -sivusto kokoaa yhteen harrastustarjonnan lahtelaisille lapsille ja nuorille. Nyt kannattaa tutustua tarjontaan, ilmoittautumisajankohtiin ja -ohjeisiin. Toimintaa toteutetaan ajankohtaisten koronasuositusten mukaisesti.

Harrastelahdesta löydät kattavasti Lahden kaupungin, seurakuntien sekä eri seurojen, yhdistysten ja järjestöjen harrastus- ja vapaa-ajan toiminnan tarjontaa lapsille ja nuorille. Osa toiminnoista on maksullisia, mutta tarjolla on myös maksutonta toimintaa.

Maksutonta harrastus- ja kerhotoimintaa koulupäivän yhteydessä

Lapset ja nuoret voivat osallistua koulujen kerhotoimintaan tai erilaisiin harrastusryhmiin ja avoimeen harrastustoimintaan, joista puhutaan Harrastamisen Lahden mallin toimintana. Kaikessa kerho- ja harrastustoiminnassa yhteisenä tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus mielekkääseen harrastukseen.

1 Koulujen kerhotoiminta 1–9-luokkalaisille:

Toiminnasta vastaavat koulujen nimetyt kerhoyhdyshenkilöt ja ohjaajina toimii mm. koulun opettajia ja eri seuroja. Jokainen koulu suunnittelee oman koulun kerhotarjonnan ja viestittää siitä koteihin.

2 Harrastamisen Lahden mallin toiminta alakoululaisille

Toimintaa toteutetaan pääsääntöisesti alueellisena harrastustoiminta-aikana iltapäivisin osana koulupäivää. Toimintaa toteuttaa erilaiset seurat, järjestöt ja yhdistykset. Näihin ilmoittautuminen alkaa 7.9. harrastelahti.fi -sivuston kautta. Toiminta voi myös täydentyä syksyn mittaan.

Alakoululaisille on tarjolla mielekästä toimintaa ja tekemistä myös muun muassa nuorisotiloissa ja kirjastoissa, joihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Näistäkin tietoa saat harrastelahti.fi -sivuston kautta.

3 Harrastamisen Lahden mallin toiminta yläkouluikäisille

Pääosin yläkoulujen harrastustoiminta on avointa toimintaa, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan nuori voi tulla tutustumaan ja mukaan harrastamaan. Jokaisella alueella on harrastustoiminnan ohjaajia, jotka vastaavat yläkoulujen harrastustoiminnasta. Harrastustoiminnan ohjaaja on vahvasti läsnä koulupäivän arjessa, välitunneilla ja järjestää ohjelmaa myös koulupäivän jälkeen.

Nuori tai huoltaja voi halutessaan olla suoraan yhteydessä harrastustoiminnan ohjaajaan. Syyskuun kuluessa tietoa avoimesta harrastustoiminnasta löytyy uudelta @harrastuttaako Instagram-tililtä sekä koko tarjonta harrastelahti.fi -sivustolta.  

Lahden nuorisopalveluilla runsaasti toimintaa 10–29-vuotiaille nuorille

Nuorisopalvelut tarjoaa monipuolista ja pääsääntöisesti maksutonta toimintaa ympäri kaupunkia nuorisotiloissa ja muissa lähiharrastuspaikoissa yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille sekä 4.-6.-luokkalaisille.

Nuorisotiloissa pääsee liikkumaan, pelaamaan, askartelemaan, soittelemaan ja kokkaamaan yhdessä uusien ja vanhojen kavereiden kanssa. Tarjolla on monenlaisia harrastusryhmiä, retkiä, toimintapäiviä ja teemailtoja. Nuoret itse pääsevät mukaan suunnittelemaan toiveiden mukaista toimintaa ja tapahtumia.

Lahden seurakuntien leiri- ja retkitoimintaa syksyllä 2021

Tervetuloa mukaan Lahden seurakuntien leireille ja retkille, syksyiseen tekemiseen ja hauskanpitoon. Leirit on tarkoitettu lahtelaisille kouluikäisille lapsille ja retket lahtelaisille lapsiperheille. Hakuaika leireille ja retkille on 30.8.–5.9.2021. Tervetuloa mukaan!

Lahden kirjastojen syksyn tapahtumaesite on julkaistu

Lahden kaupunginkirjasto on julkaissut syksyn tapahtumaesitteensä. Tapahtumatarjonta on huikea sekoitus livetapahtumia, verkkotapahtumia sekä hybridejä, joihin voi osallistua joko paikan päällä tai verkon välityksellä.

Haku Lahden Nuorisoteatteriin kaudelle 2021–2022 on nyt käynnissä!

Nuorisoteatteri tarjoaa 12–22-vuotiaille teatterista kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden omaan taiteelliseen ilmaisuun perehdyttävään harrastukseen. Harjoituksissa nuoret tutustuvat teatteri-ilmaisun eri osa-alueisiin.

Lahden Nuorisoteatteri valitsee harrastajat kaudelle 2021–2022 pääsykokeilla, jotka järjestetään keskiviikkona 8.9. Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8). Hae mukaan Lahden Nuorisoteatterin 60-vuotisjuhlavuoden toimintaan! 

Lue lisää koulujen harrastus-, kerho- ja iltapäivätoiminnasta.

Lue lisää nuorisopalveluiden vapaa-ajan toiminnasta.

Lue lisää seurakuntien syksyn leiri- ja retkitoiminnasta.

Tutustu kirjaston tapahtumaesitteeseen tai lue lisää kirjaston tapahtumasivuilta

Lue lisää Lahden Nuorisoteatterin toiminnasta.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
harrastuskoordinaattori Tiia Bucovschi
p. 044 416 3743, tiia.bucovschi@lahti.fi
Lisätietoja ja harrastustarjontaa osoitteessa harrastelahti.fi