Hyppää sisältöön

Tervetuloa kirsikkapuiston avajaisiin lauantaina 21.5.

Lahden ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kierroksen suosituin asukasidea oli kirsikkapuisto. Kirsikkapuisto on istutettu Launeen keskuspuiston yhteyteen Kaarikadun varrelle.  Puiston avajaisia vietetään lauantaina 21.5. klo 14 alkaen.

Puistossa on 55 kirsikkapuuta, joista 25 on saatu lahjoituksena Hokkaido-Suomi yhdistykseltä. Taimet ovat lahja lahtelaisille Japanin ja Suomen diplomaattisuhteiden täyttäessä 100 vuotta. Puiston puulajeiksi valikoituivat rusokirsikka ja koristekirsikka, joissa on vaaleanpunaiset kukinnot.

Tule mukaan juhlistamaan kirsikkapuiston avajaisia!

Kirsikkapuiston avajaiset alkavat klo 14. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Avajaisten ohjelmassa on muun muassa tervehdyksiä, kirsikkapuiston muistokiven paljastus sekä musiikki- ja runoesityksiä.

Kitanami Taiko -ryhmä esittää taikorummuilla perinteisiä japanilaisia kappaleita. Vanhasta japanilaisesta runoudesta inspiraationsa saanut Ystävyyden puutarha -monitaideteos yhdistää runoutta, musiikkia ja liikettä.

Tilaisuuden jälkeen klo 16 Lahden Yuko Aikikai esittelee japanilaista kamppailulajia aikidoa.

Osallistuva budjetointi

Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat ovat mukana suunnittelemassa ja päättämässä omaa asuinympäristöään koskevista asioista. Lahdessa on järjestetty kaksi osallistuvan budjetoinnin kierrosta.

Kirsikkapuisto on ensimmäisen kierroksen suosituin idea. Vuoden 2021 kierroksella kaupunkilaiset saivat päättää, miten kaupunki voisi käyttää 200 000 euroa kaupungin viihtyvyyden parantamiseen. Katso vuonna 2022 toteutettavat asukasideat osallistuvan budjetoinnin verkkosivulla.

Tutustu kirsikkapuistoon

Lisätietoja

Kirsikkapuiston sijainti

Kirsikkapuisto sijaitsee Asemantaustassa, Launeen Perhepuiston länsipuolella Kaarikadun varrella. Kirsikkapuisto rajautuu Yläportinkadun, Kaarikadun ja Kullankaaren sisälle.

Pysäköintialueita on Launeen perhepuistolla sekä Launeenkadulla, jäähallin eteläpuolella olevalla kentällä. Lähin Mankeli-asema on Perhepuisto.

Ohita upotus