Hyppää sisältöön

Leikkialueet

Kaupungissa on 156 leikkialuetta, lähimmälle leikkialueelle on matkaa keskimäärin 0,5-1 kilometriä. Pienimmillä alueilla on keinu ja jousieläin, suurilla riittää virikkeitä kaikenikäisille ja -taitoisille.

Leikin merkitys on suuri lapsen kehitykselle, muun muassa motoriikka, oivaltaminen ja sosiaaliset taidot karttuvat yhdessä muiden saman ikäisten kanssa.

Leikkialueiden turvallisuus tarkastetaan vähintään joka toinen kuukausi ja välineiden perusteellinen kuntotutkimus tehdään vuosittain. Välineiden käyttöikä on kulutuksesta ja materiaalista riippuen 3- 15 vuotta. Välineitä vaihdetaan vuosittain kymmenittäin ja turva-alustoja kunnostetaan säännöllisesti. Yleisillä leikkialueilla on infotaulu, josta löytyvät alueen tiedot, yhteystiedot sekä järjestyssäännöt.

Uusia leikkialueita rakennetaan vuosittain yksi alueille, joissa on paljon lapsia, muttei vielä leikkialuetta. Vuositarkastusten ja leikkialueiden palveluverkkotarkastelun perusteella peruskorjataan ja uudistetaan vuosittain kolme kohdetta.

Huomioi turvaväli!

Leikkialueilla tulee huomioida yleiset ohjeistukset ja hygienia valtioneuvosten ja alueen hyvinvointiyhtymän päivittyvien ohjeiden mukaan. – Pidä turvaväli!