kuvituskuva

Keski-Lahti, Aleksanterinkatu 12, 14 ja 19–21

Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Hämeenmaan hotellitoiminnan kehittäminen ja parantaa keskustan viihtyisyyttä.

Kaavatyön perustiedot

KaavatunnusA-2794
Kaavatyön tyyppiAsemakaavan muutos
VireilletuloKaavoituskatsaus 5.3.2020
Kaava-aloitteen tekijäYksityinen hakija

Kaavatyön eteneminen

• Luonnosvaiheessa laadittiin kolme kaavaluonnosvaihtoehtoa. Vaihtoehto 1 oli alikulkutunneli, vaihtoehto 2 kävely-yhteyden kehittäminen katutilassa ja vaihtoehto 3 ylikulkusilta.

Kaavaluonnokset olivat kuultavana 18.6.–31.8.2020.

Yleisötilaisuudet 3.6.2020 ja 24.11.2020

Kaavatyötä esiteltiin ja siitä keskusteltiin Keskustan kaavailloissa 3.6.2020 ja 24.11.2020.

• Aleksanterinkadun ylikulkusillasta järjestettiin kevään 2021 aikana arkkitehtuurikilpailu. Sen voittajaksi valittiin Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy:n ja WSP Finland Oy:n Seitti-ehdotus.

Tuomaristo suosittelee, että ylikulkusillan soveltumista suunnittelupaikalle arvioidaan jatkossa Seitti-ehdotuksen pohjalta. Kilpailun tulos ei ollut palkintolautakunnan kannanotto sillan rakentamisen puolesta. Jatkoarvioinnissa on pohdittava erityisesti, millaiseksi kulttuurihistoriallisesti arvokas katutila muodostuisi, jos ylikulkusilta toteutettaisiin.

• Asemakaavamuutoksen luonnosvaiheen (luonnosvaihe 2) kuuleminen on 28.10.–11.11.2021. Kaavatyön aineisto on esillä tämän verkkosivun lisäksi paperikopioina Palvelutorin Lahti-Pisteessä ja pääkirjastossa.

Mielipiteen jättäminen kaavaluonnoksesta:

Kaavatyön osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Asemakaavan muutoksen luonnoksesta annetut mielipiteet ja muut kannanotot ovat suunnittelijalla käytössään kaavaehdotuksen laadinnassa ja ne julkaistaan tällä sivulla ilman nimiä. Kaavaluonnosta koskevat mahdolliset mielipiteet on jätettävä 11.11.2021 mennessä kirjallisesti; sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi, Palvelutorin Lahti-Pisteeseen tai kaavatyön suunnittelijalle. Mielipiteen yhteydessä on mainittava viitteenä asianumero 174/2021.

Muiden vaiheiden  kohdalta näet kaavatyön niihin vaiheisiin liittyvän aineiston.

• Kaupunkiympäristölautakunta

Kaavaehdotus nähtävillä