Hyppää sisältöön

Monitoimitalo Lähteen viimeistelyä, toiminnan suunnittelua ja päiväkodin lapsiryhmille nimiehdotuksia

Samaan aikaan eri osissa taloa rakennetaan, säädetään ja testataan tekniikkaa, tehdään loppusiivousta, asennetaan, kalustetaan - ja työstetään uutta yhteistä toimintakulttuuria.

Kirjoittaja: Esko Taipale, Mira Lehtinen ja Toni Ovaskainen 

Esko Taipale on rehtori ja Lähteen käyttäjäryhmän puheenjohtaja, Mira Lehtinen päiväkodinjohtaja ja Toni Ovaskainen nuorisotyöntekijä. 

Moniosaisesta rakennuksesta monia tiloja on jo täysin valmiina ja niissä muun muassa säädetään ilmanvaihtoa. Kesken on vielä pääaulan sisäkattotyöt, porraskatsomo, kaiderakenteet sekä viimeistelytöitä muun muassa uudessa Lähde-hallissa.  ArtHouse-alueelta puuttuu kalusteita ja laitteita. Loputkin rakennustyöt valmistunevat parin kuukauden sisällä. Samaan aikaan eri osissa taloa tekniikkaa säädetään, testataan ja tehdään loppusiivousta. Alla kuvassa Lähde-hallin lattiaviivamerkintöjä viimeistellään.

Lähde-hallin viimeistelyä ja lattian viivamerkinnät

Huhtikuussa monitoimitalon  on tarkoitus olla luovutusvalmis, minkä jälkeen talo kalustetaan ja sinne asennetaan muun muassa av-laitteisto. Meneillään on taloisännän/taloemännän rekrytointi sekä monitoimitalon päivän rakenteen ja toiminnan suunnittelua. Tavoitteenamme on, että toukokuussa henkilöstö, lapset, oppilaat, huoltajat pääsevät uuteen monitoimitaloon vähitellen jo tutustumaan.

Lähteen päiväkodin lapsiryhmille nimiehdotuksia

Nykyisen Mustikkamäen päiväkodin huoltajat lapsineen ovat esittäneet nimiehdotuksia uuden Lähteen päiväkodin lapsiryhmille. Mustikkamäen päiväkodin nimi muuttuu Lähteen päiväkodiksi samalla, kun päiväkoti siirtyy Launeen monitoimitalo Lähteeseen 1.8.2020 alkaen.

Alla kuvassa uuden Lähteen päiväkodin aulatilaa, jossa jokaiselle lapselle tulee omat tilavat lokerikkotilat. –  Peiliä, lasia, avaruutta, valoa.

Päiväkodin aulalokerikot ja peili

Uusi Lähteen päiväkoti muodostuu kahdeksasta lapsiryhmästä, kun nykyisessä Mustikkamäen päiväkodissa on kuusi ryhmää.  Nimiehdotuksia pyydettiin niin pienten ryhmille kuin vähän isommillekin.  Ryhmiä on viisi päiväkodin puolella sekä kolme esiopetusryhmää. Ryhmärakenteet tarkentuvat kevään kuluessa. Päiväkodin henkilöstö valitsee uudet nimet.

Nimipohdintaa taustoitettiin siten, että Launeen monitoimitalo Lähteen ja sen myötä Lähteen peruskoulun ja päiväkodin nimien lähtökohtana on vesiaiheinen teema. Lisäksi monitoimitalossa on jo Lähde-halli ja koulun ruokasali on nimeltään Keidas.  Monitoimitalon keskusaulaan on tulossa Lähteen nimeä ilmentävä Schakir Tüleyn taideteos ”pisaran liike vedessä”.

Nuorisotilan yhteyteen tilaa myös oppilaskuntatoiminnalle

Monitoimitaloon on tulossa oma tila myös oppilaskunnan hallitukselle nuorisotilan kylkeen. Tila toimii muun muassa nuorten välinelainaamona. Sieltä nuoret voivat vuokrata erilaisia välineitä, esimerkiksi bluetooth-kajareita, pingisvälineitä, biljardivälineitä, koripalloja, jalkapalloja, latureita ja lautapelejä välituntitoimintaan.  Tämän lisäksi tilassa on juoma-automaatti, mistä nuoret voivat ostaa päivän aikana vaikkapa kaakaota. Oppilaskunnan hallitus luo säännöt lainaamolle ja pitää huolen varauksista, jotta tavarat tulevat palautetuiksi ja pysyvät ehjinä.

Nuorisotilassa nuoret ovat itse aktiivisia toimijoita. Nuorten kanssa luodaan yhteiset pelisäännöt, joihin kaikkien tilaa käyttävien tulee sitoutua.

Tässä lähikuvaa uuden monitoimitalon seinäpinnasta, jossa näkyy jo talon nimikyltti ja Ajokadun osoitenumero 167.

Teksti Esko Taipale, rehtori, Lähteen käyttäjäryhmän puheenjohtaja; päiväkodinjohtaja Mira Lehtinen ja nuorisotyöntekijä Toni Ovaskainen

Kuvat Esko Taipale

Linkki Launeen monitoimitalo Lähteen sivulle

Linkki Launeen monitoimitalo Lähteen joulukuun blogiin