Hyppää sisältöön

Länsiharjun koulu osallistui monialaisten kokonaisuuksien viikolle 11.10. – 15.10.2021

Monialaisten kokonaisuuksien viikolla 11.10. – 15.10.2021 Länsiharjun koulussa keskityttiin kestävän kehityksen, kiertotalouden, veden tai lähiympäristön teemojen ympärille. Eri luokka-asteet toteuttivat erilaisia toimintoja ja projekteja Länsiharjun koulussa ja lähiympäristössä.

1.-2. luokat

1.-2. luokat pääsivät keskittymään veden teemoihin mm. tarinoin, lauluin ja tutkimuksin. He mm. tekivät retken Hennalaan kaupunkiluonnon äänien äärelle sekä Karppilammelle Perhepuistoon, pääsivät tutkimaan veden puhtautta siivilöimällä, tutustuivat vedessä eläviin eliöihin ja kasveihin sekä valmistivat oman järven.

3. luokat

3. luokat keskittyivät kierrätykseen ja lähiluontoon. He retkeilivät hyppyrimäkien maastossa puita tunnistaen, roskapassin suorittaen ja luontotaidetta tehden. 3. luokat tutustuivat myös kierrätykseen ja laituripilkkiin.

4. luokat

4. luokat retkeilivät laavulle, jossa tiedossa oli toimintarata. Tämän lisäksi heillä oli aiheena Itämeri, kiertotalous ja luontorata.

5. luokat

5. luokat keskittyivät myös kierrätykseen ja pääsivät opettamaan kierrätysasioita kummiluokille (1.luokat). He selvittivät oman hiilijalanjälkensä englannin kielellä ja miettivät, millä teoilla ja valinnoilla sitä voisi pienentää. Välipalapajalla oppilaat pääsivät tekemään välipalaa hävikkiruoasta. Luokat tekivät retkiä lähimaastoon mm. hulevesialtaille Hennalaan. Yksi luokka lähti pyörillä Hollolaan asti metsäretkelle.

6. luokat

6. luokkien ohjelmaan kuului tutustuminen ilmastonmuutokseen, hiilijalanjälkeen ja kiertotalouteen englanniksi ja ruotsiksi sekä veden mekaaniseen puhdistamiseen suomeksi. Lisäksi he tekivät retkiä lähiympäristössä, ruokaa eilisestä ateriasta sekä pääsivät laituripilkille.