Hyppää sisältöön
Entinen Kansanopiston rakennus Harjukadulla

Keski-Lahti, Harjukatu 46 ja 48 sekä Oikokatu 1, sairaalanmäki

Tavoitteena on asemakaavan tarkistaminen. Kaavamuutoksella mahdollistetaan yleisten rakennusten tonttien käyttötarkoituksen muuttaminen, täydennysrakentaminen sekä pysäköinti- ja liikennejärjestelyt.

Kaupunginhallituksen ja kaupunkiympäristölautakunnan iltakoulussa 29.3.2023 linjattiin ja hyväksyttiin Lahden Pysäköinnin ehdotus Siltapuiston pysäköintitalon kunnostuksesta. Tällöin sairaalanmäen pysäköintilaitosta ei viedä asemakaavamuutoksena eteenpäin.

Kansanopiston ja Oikokatu 1:n kiinteistöjen asemakaavamuutosta viedään yksityisten kiinteistönomistajien hakemustan pohjalta  eteenpäin muuttuneen tilanteen pohjalta syksyllä 2023. Syksyllä pyritään pitämään kaavan luonnosvaiheen kuuleminen uuden lähtötilanteen pohjalta. Entiselle kaupunginsairaalan tontille ja ns. Oikokadun pysäköintialueelle (LPA-tontti) ei ole tarpeen tehdä asemakaavamuutosta.

Kaavatyön perustiedot

KaavatunnusA-2764
Kaavatyön tyyppi​Asemakaavan muutos
VireilletuloKaavoituskatsaus 8.3.2018
Kaava-aloitteen tekijäYksityinen hakija

Kaavatyön eteneminen

Suunnittelualue kartalla

Suunnittelualue koskee entisen kansanopiston ja sairaalan aluetta. Ohita upotus: Suunnittelualue koskee entisen kansanopiston ja sairaalan aluetta.
Siirry karttapalveluun

Ota yhteys kaavoittajaan