Hyppää sisältöön
Entinen Kansanopiston rakennus Harjukadulla

Keski-Lahti, Harjukatu 46 ja 48 sekä Oikokatu 1

Tavoitteena on asemakaavan tarkistaminen. Kaavamuutoksella mahdollistetaan yleisten rakennusten tonttien käyttötarkoituksen muuttaminen, täydennysrakentaminen sekä pysäköinti- ja liikennejärjestelyt.

Kaavatyön perustiedot

KaavatunnusA-2764
Kaavatyön tyyppi​Asemakaavan muutos
VireilletuloKaavoituskatsaus 8.3.2018
Kaava-aloitteen tekijäYksityinen hakija

Kaavatyön eteneminen

 • Verkkotilaisuus järjestettiin 17.3.2021 ja siellä esiteltiin tekeillä olevaa asemakaavatyötä sekä alueesta laadittuja luonnoksia.

  Asemakaavan muutoksen luonnokset (kolme vaihtoehtoa) olivat kuultavana 29.3.–19.4.2021 tämän verkkosivun lisäksi paperikopioina Lahden Palvelutorin Lahti-Pisteessä ja pääkirjastossa.

  Muiden vaiheiden  kohdalta näet kaavatyön niihin vaiheisiin liittyvän aineiston.

   

 • Kaavaluonnoksiin tehtyjen muutosten vuoksi luonnosvaiheen kuuleminen pidetään uudelleen 18.10.– 3.11.2021. Kaavatyön aineisto on esillä tuolloin tämän verkkosivun lisäksi paperikopioina Palvelutorin Lahti-Pisteessä ja pääkirjastossa.

  Kaavamuutoksesta on tehty kaksi erilaista luonnosvaihtoehtoa, joiden pohjalta tai yhdistelmänä valmistellaan yksi kaavaehdotus kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltäväksi.

   

  Verkkotilaisuus kaavamuutoksista tiistaina 19.10.2021 klo 17–18.30

  Tilaisuudessa esitellään kaavaluonnokset ja siellä voi esittää kaavaa koskevia kysymyksiä. Tilaisuuden linkki lisätään myöhemmin tälle sivulle. Tilaisuus nauhoitetaan ja tallenne julkaistaan tällä sivulla.

   

  Mielipiteen jättäminen kaavaluonnoksista

  Kaavatyön osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Asemakaavan muutoksen luonnoksista annetut mielipiteet ja muut kannanotot ovat suunnittelijalla käytössään kaavaehdotuksen laadinnassa ja ne julkaistaan tällä sivulla ilman nimiä. Kaavaluonnoksia koskevat mahdolliset mielipiteet on jätettävä 3.11.2021 mennessä kirjallisesti; sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi, Palvelutorin Lahti-Pisteeseen tai kaavatyön suunnittelijalle. Mielipiteen yhteydessä on mainittava viitteenä asianumero 1012/2021.

   

  Muiden vaiheiden  kohdalta näet kaavatyön niihin vaiheisiin liittyvän aineiston.

   

 • Kaupunkiympäristölautakunta

  Kaavaehdotus nähtävillä

 • Kaupunginhallitus

  Kaupunginvaltuusto

 • Lainvoimaisuuskuulutus

Suunnittelualue kartalla

Suunnittelualue koskee entisen kansanopiston ja sairaalan aluetta. Ohita upotus
Siirry karttapalveluun

Ota yhteys kaavoittajaan