Hyppää sisältöön

Kierros valmistumassa olevan Kivimaan monitoimitalon sisätiloihin

Peruskorjausvaiheen syyskuun blogissa pääsemme tutustumaan kuinka rakennuksen sisäpinnat saavat oman tunnistettavan tehostevärinsä. 

Kirjoittaja: Esa Ukkola

Kirjoittaja työskentelee Kivimaan koulussa luokanopettajana.

Kivimaan koulun piha on saanut uuden betonista valetun tukirakenteen eri tasoon rakentuvien piha-alueiden välille. Pihan uusi rakenne mahdollistaa erilaisten toiminnallisten piha-alueiden rakentamisen koululaisille ja uusi sisäänkäynti rakennukseen edistää koulun sisätilojen joustavaa käyttöä.

Syyskuun blogissa peruskorjausvaiheen sisäpintojen keltaiset värit nousevat esille. Ulkopinnaltaan keltaisen rakennuksen ullakolle on jo asennettu ilmastointikone paikalleen ja pienempi, erityisesti liikuntasalin ilmanvaihdosta vastaava ilmastointikone, on asennusvaiheessa entisessä yläpukuhuoneessa.

Ullakon ilmastointikone

Peruskorjatun koulurakennuksen aulatilat tulevat yhdistymään uudisosaan täydessä leveydessään ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa, mutta kolmannessa kerroksessa kulkuyhteys on kapeampi koulurakennuksen alkuperäisestä rakenteesta johtuen.

Uusi hissikuilu on saatu ulottumaan kolmanteen kerrokseen asti, kun se on rakennettu koulurakennuksen entisen ulkoseinän ulkopuolelle. Tästä johtuen kolmannen kerroksen kulkuyhteys uudisosasta peruskorjausosaan on alempia kerroksia huomattavasti kapeampi.

Hissi on asennettu jo kolmanteen kerrokseen asti

Kolmessa ylimmässä kerroksessa oppimisympäristöjen työvaiheet ovat pisimmällä ja sisäkattojen levyistä ensimmäiset ovat lopullisilla paikoillaan. Uudet lämpöeristetyt ikkunat on vaihdettu vanhojen tilalle ja lämpöpatterit on asennettu ulkoseinille. Oppimisympäristöjen seinät ovat saaneet peruskorjausvaiheen A-osan tunnistettavat keltaiset tehostevärit. Jo valmistuneilla B, C ja D -osilla on omat värinsä, jotka löydät aiemmista Aarretta esittelevistä blogeista.

Kurkistus monitoimitalon kerroksiin

Suojatuissa porraskäytävissä ja pääportaikossa viimeistelytyöt eivät ole vielä alkaneet, mutta oppimisympäristöiksi muuttuvien entisten käytävätilojen rakennustyöt ovat pidemmällä. Portaikossa luonnonvalo valaisee ikkunoiden läpi kulkua toisesta kerroksesta kolmanteen. Rakennuksen eri kerroksiin on rakennettu oppilaiden käyttöön useita vessoja, joiden takaseinien laatoitus korostaa tämän rakennuksen tehosteväriä.

WC–tilojen keltainen laatoitus

Aarteen toiseen, pienempään liikuntasaliin on vaihdettu uudet ikkunat ja lämpöpatterit, kuten muihinkin uudistettuihin oppimisympäristöihin. Liikuntasalin venepalkkien varaan asennetut uudet lattialaatat ovat peittäneet alleen eristävän vaahtolasimurskeen. Laattojen päälle on valettu lattiapinta, mutta lopullinen pinnoite liikuntasaliin lattiaan ja muillekin pinnoille on vielä asentamatta.

Liikuntasali

Esiopetuksen tilat sijoittuvat ensimmäiseen kerrokseen, jossa alun perin oli koulun ruokala ja viimeisimmässä vaiheessa musiikkiluokka, peilisali ja pieni opetuskeittiö.

Esiopetuksen tiloja

Esiopetustilasta pääsee kellarikerrokseen uuden valetun porraskäytävän kautta. Uusi tukeva portaikko on korvannut aiemman metallisen ja sen vuoksi kovin meluisan kierreportaikon. Kulkuväylä on muuttunut samalla aiempaa turvallisemmaksi ja leveämmäksi.

Kellarikerrokseen johtava uusi portaikko

Kivimaan monitoimitaloa on viimeistelty ylhäältä alaspäin, kuten yleensä vastaavissa kerrosrakentamisen kohteissa toimitaan. Viimeisenä pölyävän rakentamisen kohteena on alimmainen kerros eli kellarikerros, johon myös rakennusvaiheen edellyttämät työvälineet on siirretty.

Kellarikerroksessakin on jo käynnissä uusien monikäyttöisten tilojen rakennusvaihe ja joissakin tiloissa on käynnissä niiden viimeistelyvaihe. Näistä tiloista yksi valitaan valmistuessaan koulun toiseksi musiikinopetuksen tilaksi. Tällä hetkellä Aarteen suuren liikuntasalin viereinen näyttämö, joka on suunniteltu peilisalina käytettäväksi liikuntatilaksi, on kalustettu väliaikaisesti Kivimaan koulun toiseksi musiikkiluokaksi.

Kellarikerroksen uusia opetustiloja

Seuraavassa peruskorjausvaiheen blogissa esitellään rakennuksen korjattuja ja viimeisteltyjä ulkopintoja sekä sisätilojen ensimmäisiä viimeisteltyjä oppimisympäristöjä.