Hyppää sisältöön

Blogi: Nauroin ääneen – niin hauskaa se oli!

Ympäristöneuvontapäällikkö Päivi Sieppi kokeili sähköpyörää ja nauroi innostuksesta. Nykyisin Päivi huristelee Lahdessa Mankelilla.

Kirjoittaja: Päivi Sieppi

Kirjoittaja työskentelee ympäristöneuvontapäällikkönä Lahden kaupungilla.

Sain kokeilla sähköavusteista pyörää ensimmäisen kerran vuosia sitten. Muistan edelleen sen tunteen! Nauroin ääneen – niin hauskaa se oli. Pieni polkaisu, ja pyörä huristeli eteenpäin. Ohitin coolisti peruspyörällä pyöräileviä, eikä tullut yhtään hiki. Oli mahdollista vaan hymyillä, katsella maisemia ja laskea vaikka lintuja. Olen tavannut muitakin, joilla on ihan samanlainen ensikokemus.

Joten – kun Mankelit tulivat tarjolle, ostin kausikortin heti. Niin tänäkin vuonna. Vaikka en ole lahtelainen – tai ehkä juuri sen vuoksi. Ei ole huolta oman pyörän lukitsemisesta, huollosta, renkaiden ilmanpaineesta tai muustakaan. Järjestelmä tarjoaa pyörän aina käyttöön.

Mankelilla kaupunki tutuksi

Mankeli on huoleton, mukava, nopea ja kevyt. Sillä on näppärä hurauttaa vaikka matkakeskuksesta satamaan kahville. Mankelilla voi tutustua myös mäkisempään Lahteen – ja aina jaksaa!

Olen pyöräillyt läpi rantareitit, käynyt Lahden terveysmetsässä keskussairaalan lähellä, tutustunut vesitornin ympäristöön, nauttinut Joutjärvellä uimisesta ja tietenkin huristellut kaupungin keskustan, urheilukeskuksen ja sataman reittejä. Joskus olen poikennut Mankelilla Launeelle ostoksille. Mukkulan kampukselta matka matkakeskukseen taittuu nopeammin kuin bussilla. On tullut sekin testattua.

Mitä voisi vielä parantaa

Maksan jatkossakin mukisematta Mankelin kausikortin. Se on mielestäni hintansa väärtti. Jos vielä voisi Mankeli-kokemukseen toivoa parannusta, haluaisin tiheämpää pysäkkiverkostoa. Esimerkiksi kaupungintalon lähellä pitäisi olla Mankeleita saatavilla ihan jo kaupungin hyvän ympäristömaineen mukaisesti. Samoin toivoisin lisää pysäkkejä matkakeskuksen eri puolille. Matkaketjujen yhdistäminen pitäisi olla mahdollisimman sujuvaa. Siihen kuuluu sekin, että Mankelit ovat bussi- tai junamatkustajalle näppärästi saatavilla jatkat sitten matkakeskukselta mihin suuntaan tahansa.

Jos et ole Mankeliin vielä tutustunut – suosittelen!

Tutustu Mankeli-kaupunkipyöriin