Hyppää sisältöön
Mukkulan kartanonpuisto

Mukkulan kartanonpuisto ja Tapahtumapuisto

Mukkulan kartanonpuisto

Yksi Lahden viheralueverkoston helmistä on kulttuurihistoriallisesti arvokas Mukkulan kartanonpuisto, jonka historia ulottuu aina 1400-luvulle saakka. Puiston kunnostustyöt valmistuivat vuonna 2015. Varsinaisessa kartanorakennuksessa toimii hotelli, jota voi vuokrata juhla- ja kokouskäyttöön. Kartanon 1965 valmistunutta rantasaunaa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin.

Kartanopuistossa yhdistyvät luontoarvot sekä historialliset, toiminnalliset ja esteettiset arvot. Alue onkin maakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Mukkulan kartanonpuisto rajautuu Ritamäen luonnonsuojelualueeseen. Itäpuolella sijaitsevaa Tanssimäen rinnettä myötäilee ulkoilureitti “Mukkulan puistopolku”. Ritaniemen päähän on rakennettu entisen leirintäalueen tilalle Lahti Energia Tapahtumapuisto.

Kartanonpuiston uimaranta

Kartanonpuistossa on uimaranta, joka on suosittu ajanviettopaikka niin kesäisin kuin talvisinkin. Uimarannan läheisyydessä on leikkialue sekä rantakahvila.  Talvisin laiturialueella on Lahden Avantouimarit ry:n ylläpitämä avantouintipaikka.

Mukkulan tapahtumapuisto

Ritaniemen päässä sijaitseva Mukkulan tapahtumapuisto on luonnonläheinen tapahtuma-alue, joka soveltuu 5000-15000 henkilön ulkoilmatapahtumalle.

Tapahtumapuiston alue on vapaassa virkistyskäytössä silloin, kun alueella ei ole tapahtumia.

Porttirakennus Tapahtumapuistoon saavuttaessa on osa Lahden puuarkkitehtuuripuistoa. 17-metrisen portin suunnitteli arkkitehti Erkko Aarti.

Tapahtumajärjestäjille
Lauri Rotko
LahtiEnergia Tapahtumapuisto
Mukkulan tapahtumapuisto kesällä 2019

Sijainti kartalla

Ohita upotus