Hyppää sisältöön
Alatorin toimintapuisto

Alatorin toimintapuisto

Alatorin toimintapuistossa on leikki- ja kuntoiluvälineitä sekä monipuolinen kukkiva kasvillisuus. Puisto tarjoaa puitteet aktiiviseen toimintaan eri käyttäjäryhmille, esimerkiksi trampoliinit ovat erittäin suosittuja. Puisto onkin keskustan viihtyisä olohuone kaikille kaupunkilaisille!

Pergola

Jan-Erik Andersson voitti v. 2014 kutsukilpailun Alatorin taiteellisesta suunnittelusta. Pergolan ”Toinen herääminen” lähtökohtana oli puiston historia.

1950-luvulla puistossa on sijainnut lyhyt pergolarakenne klassisistisessa geometrisessa puistosuunnitelmassa. Anderssonin uudessa pergolaversiossa on viisi sisäänkäyntiä, jotka symboloivat avaamista; ihmiset kaikilta suunnilta ja maailmankolkilta ovat tervetulleita kohtaamaan pergolan keskiosassa, lyhdyn alla, Sakari Tohkan Marjatta-veistoksen ympärillä.

Pergola luo tilan joka suojaa, mutta on kuitenkin avoin, tilan joka antaa mahdollisuuden mietiskellä – olemme sisällä mutta kuitenkin ulkona. Kokonaistaideteoksen tavoin se yhdistää kasvien tuoksua ihmisten ja autojen ääniin. Illalla pilarimeri herää uuteen eloon visuaalisena maamerkkinä, valon ja varjojen leikillä.

Pergolan käytävissä on käytetty liuskekiviä, joita aiemmin oli Alatorin muureissa, sekä mukulakiviä, joilla oli tehty aiemmin paikalla olleita katuja.

Alatorin toimintapuisto iltavalaistuksessa.
Altorin toimintapuisto iltavalaistuksessa

Sijainti kartalla

Ohita upotus