Siirry suoraan sisältöön

Päivähoidon maksut

http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/VarhaiskasvatusSite/PublishingImages/Potkulautatytt%C3%B6_varhaiskasvatus_VillaPiipari.jpg

Päiväkoti- ja perhepäivähoidosta peritään kiinteä kuukausimaksu, joka määräytyy perheen koon ja bruttotulojen mukaan. Maksu peritään enintään 11 kuukaudelta toimintavuoden (1.8.-31.7.) aikana, mikäli lapsen varhaiskasvatus on alkanut elokuussa tai aikaisemmin.

Kun lapsi aloittaa varhaiskasvatuksessa, pyydämme tulotiedot tuloselvityslomakkeella liitteineen varhaiskasvatuksen aloittamiskuukauden loppuun mennessä. Tuloselvityslomakkeen löydät sivun Asioi verkossa -kohdasta. Tuloselvityslomakkeen voi palauttaa postitse, lapsen varhaiskasvatuspaikkaan tai tuomalla tulojen käsittelijälle.

Maksu tarkistetaan vuosittain ja perheen maksukyvyn olennaisista muutoksista tulee ilmoittaa. Hoitomaksut laskutetaan kuukausittain jälkikäteen ja lasku tulee kotiin paperiversiona, mikäli E-lasku- tai suoramaksupalvelusopimusta ei ole tehty. Varhaiskasvatusmaksu on ulosottokelpoinen ilman oikeuden päätöstä.

Tuloselvitysasiat

HUOM! Palvelussamme on nyt ruuhkaa, joten vastaamme viiveellä. Käsittelyaika voi olla yli kaksi viikkoa, mutta kun viestin lähetettyäsi olet saanut kuittauksen, niin asiasi on vireillä. Jos tulotietosi olet jo toimittanut, niin saamasi automaattinen muistutusviesti on aiheeton. Lue koko tiedote.

Tulotietomuutokset voi toimittaa osoitteeseen: varhaiskasvatusmaksut@lahti.fi tai
osoitteeseen Lahden kaupunki, Päivähoitomaksut, PL 141, 15141 Lahti

Suosittelemme käyttämään tulotietojen lähettämisessä turvasähköpostia (suojattua sähköpostia), ohje liitteenä, pdf.