Siirry suoraan sisältöön

Päivähoidon maksut

http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/VarhaiskasvatusSite/PublishingImages/Potkulautatytt%C3%B6_varhaiskasvatus_VillaPiipari.jpg

Päiväkoti- ja perhepäivähoidosta peritään kiinteä kuukausimaksu, joka määräytyy perheen koon ja bruttotulojen mukaan. Maksu peritään enintään 11 kuukaudelta toimintavuoden (1.8.-31.7.) aikana, mikäli lapsen varhaiskasvatus on alkanut elokuussa tai aikaisemmin.

Kun lapsi aloittaa varhaiskasvatuksessa, pyydämme tulotiedot tuloselvityslomakkeella liitteineen varhaiskasvatuksen aloittamiskuukauden loppuun mennessä. Tuloselvityslomakkeen löydät sivun Asioi verkossa -kohdasta. Tuloselvityslomakkeen voi palauttaa postitse, lapsen varhaiskasvatuspaikkaan tai tuomalla tulojen käsittelijälle.

Maksu tarkistetaan vuosittain ja perheen maksukyvyn olennaisista muutoksista tulee ilmoittaa. Hoitomaksut laskutetaan kuukausittain jälkikäteen ja lasku tulee kotiin paperiversiona, mikäli E-lasku- tai suoramaksupalvelusopimusta ei ole tehty. Varhaiskasvatusmaksu on ulosottokelpoinen ilman oikeuden päätöstä.

Tuloselvitysasiat

Tulotietomuutokset voi toimittaa osoitteeseen: varhaiskasvatusmaksut@lahti.fi tai
osoitteeseen Lahden kaupunki, Päivähoitomaksut, PL 141, 15141 Lahti

Suosittelemme käyttämään tulotietojen lähettämisessä turvasähköpostia (suojattua sähköpostia), ohje liitteenä, pdf.