Hyppää sisältöön

Kaupunkisuunnittelun hankkeet esillä keskustan asukasillassa 17.4.

Tervetuloa mukaan kaupunkisuunnittelun ja keskustan kumppanuuspöydän järjestämään asukasiltaan, jossa esitellään ajankohtaisia kaupunkisuunnittelun hankkeita.
Vehreä kuva seremonia-akselilta Ristinkirkolle päin.

Keskustan asukasilta järjestetään kaupungintalon katetulla sisäpihalla, Harjukatu 31, keskiviikkona 17.4. Sisäpihalle käynti on Harjukadun puoleisista lasiovista, josta kulku on esteetön. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16.30, jonka yhteydessä on mahdollista tutustua vapaasti hankkeiden suunnitelmiin yhdessä asiantuntijoiden kanssa ja jättää palautetta. Hankkeiden esittelyn pariin siirrytään klo 17.00 ja tilaisuus päättyy kysymyksien ja keskustelun jälkeen klo 19.15.

Esittelyosioon pääset osallistumaan myös etänä, mutta suosittelemme tulemaan paikan päälle, sillä kaupungintalolle on laitettu esille myös muita ajankohtaisia hankkeita. Osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella tarkemmin hankkeiden suunnittelijoiden kanssa, joita on paikalla kymmenkunta.

Paikalla on myös rakennusvalvonnan asiantuntija kertomassa rakennusjärjestyksen uusimisesta ja rakentamislain vaikutuksista lahtelaisten rakentamiseen.

Keskustan asukasillassa tarjoillaan kattava yleiskatsaus keskustan hankkeista. Kaupunkisuunnittelu järjestää valituista hankkeista myös omia tilaisuuksia, joissa hankkeita esitellään asukkaille tarkemmin. Kaikki kaupunkisuunnittelun kevään tapahtumat löydät täältä: www.lahti.fi/kympintapahtumat

Ohjelma

16.30 Kahvitarjoilu ja vapaata tutustumista esiteltäviin materiaaleihin suunnittelijoiden kanssa. Kumppanuuspöytä-toimintamallia pääsee arvioimaan kumppanuuspöytien pisteellä koko illan ajan.

17.00 Illan esitykset avaa keskustan kumppanuuspöydän tervehdys ja osallistuvan budjetoinnin kuulumiset

Elävä ja viihtyisä keskusta:

  • Lahden kesätori ja Lahen lava, Hämeenkadun kesäkatukokeilu
  • Keskustavisio etenee päätöksentekoon toukokuussa
  • Ranta-Kartanon puistoväylän ja Pikku-Vesijärven puiston rakentaminen
  • Mankeli -kausi 2024

Tietoisku: Mikä rakentamislaissa ja Lahden rakennusjärjestyksessä muuttuu?

Kaavoituksen hankkeet keskustassa:

  • Kaavoitus keskustan alueella ja lyhyt katsaus kärkihankkeisiin; miten alatorin ja Kisapuiston hankkeet etenevät?
  • Paavolan alueen kehitys
  • Kansanopiston ja sairaalanmäen asemakaavoitus

18.15 Kysymyksiä ja keskustelua, jonka jälkeen mahdollisuus tutusta suunnitelmiin tarkemmin karttojen ja havainnekuvien äärellä.

19.15 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden videotallenne on katsottavissa tilaisuuden jälkeen kaupungin Youtube-sivulla. Asukkailla on mahdollisuus lähettää ennakkokysymyksiä illan aiheisiin liittyen 15.4. mennessä. Jos et pääse tilaisuuteen paikalle, voit siis lähettää suunnittelijoille kysymyksen ja katsoa vastauksen videotallenteesta tai muistiosta.

Liity tilaisuuteen etänä tästä linkistä.

Lähetä ennakkokysymykset 15.4. mennessä täällä.

Tilaisuuden esitykset videotallenteena

Ohita upotus