Siirry suoraan sisältöön

Ekaluokalle

Suomessa oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, kun lapsi täyttää 7 vuotta. Lahdessa koulunkäynnin aloittaa elokuussa vuosittain noin 1200 ekaluokkalaista.
Lapsia koulussa.

Elokuussa 2019 koulutiensä aloittavien ekaluokkalaisten ilmoittautumisaika on päättynyt. (Ekaluokkalaiset ilmoittautuivat kouluun ensisijaisesti sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta 9.–24.1.2019.)

Mikäli syksyn 2019 tuleva ekaluokkalainen ei jostain syystä ole määräaikana ilmoittautunut, niin olethan yhteydessä sen lähikoulun rehtoriin, josta koulupaikkaa haetaan.

Näin ekaluokalle ilmoittautuminen etenee:

  • Koulutulokkaan ja huoltajan kotiosoitteeseen tulee tammikuun toisella viikolla postitse ilmoittautumisohjeet sekä avainkoodi sähköistä ilmoittautumista varten.
  • Säilyttäkää avainkoodin avulla luomanne Wilma-käyttäjätunnus ja salasana huhtikuussa tapahtuvaa aamu- ja iltapäivätoiminnan hakua varten.

Koulutulokkaan vaihtoehdot:  

  • ilmoittautuu oman oppilaaksiottoalueen kouluun,
  • hakee muuhun kuin oman oppilaaksiottoalueen kouluun,
  • hakee toisen kunnan kouluun tai yksityiseen kouluun.

Omaan lähikouluun ilmoittautuvat myös ne lapset, jotka hakevat erityiseen tukeen, koulunkäynnin lykkäystä tai perusopetukseen valmistavaan opetukseen.

Koulun terveydenhoitajalle ajanvaraus

Kun lapsenne tuleva koulu on varmistunut, varaattehan ajan kouluuntulotarkastukseen oman koulun terveydenhoitajalta. Tarkastuksen yhteydessä kouluterveydenhoitajalle palautetaan esitietolomake täytettynä. Ohjeet ja lomake Kouluterveydenhuollon sivuilta / Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Tutustumispäivät

Toukokuussa koulut järjestävät koulutulokkaille ja heidän huoltajilleen kouluun tutustumispäivän. Lisätietoja saatte oman lähikoulunne rehtorilta.