Siirry suoraan sisältöön

Ekaluokalle

Suomessa oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, kun lapsi täyttää 7 vuotta. Lahdessa koulunkäynnin aloittaa elokuussa vuosittain keskimäärin 1200 ekaluokkalaista.
Lapsia koulussa.

Elokuussa 2020 koulutiensä aloittavat ekaluokkalaiset ovat ilmoittautuneet kouluun ensisijaisesti sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta 8.-23.1.2020. - Kiitos kaikille ilmoittautuneille!

Mikäli huoltaja ei jostain syystä ole tulevaa ekaluokkalaista  määräaikana ilmoittanut, niin kannattaa olla yhteydessä oman asuinalueen lähikoulun rehtoriin

Jos harkitsette lapsenne koulunkäynnin aloittamisen lykkäämistä tai aikaistamista vuodella, niin kannattaa ensin keskustella lastentarhanopettajan tai neuvolan asiantuntijoiden kanssa poikkeavasta koulunaloituksesta.

Näin ekaluokalle ilmoittautuminen etenee:

  • Koulutulokkaan ja huoltajan kotiosoitteeseen tulee tammikuun toisella viikolla postitse ilmoittautumisohjeet sekä avainkoodi sähköistä ilmoittautumista varten.
  • Säilyttäkää avainkoodin avulla luomanne Wilma-käyttäjätunnus ja salasana huhtikuussa tapahtuvaa aamu- ja iltapäivätoiminnan hakua varten.

Koulutulokkaan vaihtoehdot:  

  • ilmoittautuu oman oppilaaksiottoalueen kouluun,
  • hakee muuhun kuin oman oppilaaksiottoalueen kouluun,
  • hakee toisen kunnan kouluun tai yksityiseen kouluun.

Omaan lähikouluun ilmoittautuvat myös ne lapset, jotka hakevat koulunkäynnin lykkäystä tai perusopetukseen valmistavaan opetukseen tai tarvitsevat erityistä tukea. 

Koulun terveydenhoitajalle ajanvaraus

Kun lapsenne tuleva koulu on varmistunut, varaattehan ajan kouluuntulotarkastukseen oman koulun terveydenhoitajalta. Tarkastuksen yhteydessä kouluterveydenhoitajalle palautetaan esitietolomake täytettynä. Ohjeet ja lomake Kouluterveydenhuollon sivuilta / Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Tutustumispäivät

Toukokuussa koulut järjestävät koulutulokkaille ja heidän huoltajilleen kouluun tutustumispäivän. Lisätietoja saatte oman lähikoulunne rehtorilta.