Hyppää sisältöön

Painotettuun opetukseen

Lahden perusopetuksessa oppilaiden on mahdollista opiskella painotetussa opetuksessa seuraavissa oppiaineissa: kuvataide, käsityö, liikunta, luonnontieteet ja matematiikka (luma), musiikki ja viestintätaito.

Painotetussa opetuksessa oppilaat opiskelevat painotusainetta enemmän kuin mitä perustuntimäärä on. Painotetun opetuksen järjestämiseen käytetään valinnaisainetunteja, mikä vaikuttaa painotetussa opetuksessa opiskelevan oppilaan muihin valinnaisainevalintoihin.

Painotettuun opetukseen pyritään soveltuvuuskokeella, jolla testataan oppilaan valmiuksia opiskella kyseistä oppiainetta. Aineen aiemmilla arvosanoilla ei ole merkitystä. Painotetussa opetuksessa opiskellaan perusopetuksen loppuun asti ellei huoltaja ilmoita mahdollisesta muutoksesta. Painotetussa opetuksessa opiskelevalla oppilaalla ei ole oikeutta koulumatkaetuun.

 Lisätietoja saa oman koulun rehtorilta tai  sinua kiinnostavaa painotettua opetusta antavan koulun rehtorilta.

Haku painotettuun opetukseen

Hakuaika elokuussa 2024 kolmannelta ja seitsemänneltä luokalta alkavaan painotettuun opetukseen on tammikuussa 2024.

Painotettuun opetukseen 3. ja 7. luokalle voi seuraavan kerran hakea tammikuussa 2024. Aikataulu ja hakuohjeet päivitetään tälle sivulle syksyllä.

Oppilaat, jotka ovat aloittaneet painotetussa opetuksessa 3. luokalla jatkavat painotetussa opetuksessa yläkoulussa (käsityö, liikunta, luma, musiikki ). Jos 3. luokalla aloitettua painotettua opetusta ei haluta jatkaa 7. luokalle siirryttäessä, on siitä ilmoitettava hakulomakkeessa, joka kaikkien tulevien 7.-luokkalaisten tulee täyttää.

  • Elokuussa 2024 kolmannelle luokalle siirtyvät oppilaat voivat hakea painotettuun opetukseen tammikuussa 2024

    Hakuaika elokuussa 2023 kolmannelta luokalta alkavaan painotettuun opetukseen on tammikuussa. Painotettuun opetukseen haetaan ensisijaisesti sähköisesti Wilma-palvelussa. Jos hakeminen Wilman kautta ei ole mahdollista, voi hakulomakkeen tulostaa tältä sivulta hakuaikana. Tarkempi hakuaikataulu ja ohjeet päivitetään tälle sivulle syksyllä.

  • Elokuussa 2024 seitsemännelle luokalle siirtyvät oppilaat voivat hakea painotettuun opetukseen tammikuussa 2024:

    Hakuaika elokuussa 2023 seitsemänneltä luokalta alkavaan painotettuun opetukseen on tammikuussa 2024. Painotettuun opetukseen haetaan ensisijaisesti sähköisesti Wilma-palvelussa. Jos hakeminen Wilman kautta ei ole mahdollista, voi hakulomakkeen tulostaa tältä sivulta hakuaikana. Tarkempi hakuaikataulu ja ohjeet päivitetään tälle sivulle syksyllä.

Infotilaisuudet

Painotettua opetusta järjestävät koulut pitävät syyslukukaudella huoltajille ja oppilaille verkkoinfotilaisuuksia painotetusta opetuksesta.Infotilaisuuksien aikataulu julkaistaan tällä sivulle lokakuussa 2023