Siirry suoraan sisältöön

Lahden suunta

Lahden suunta -työssä rakennamme kestävää tulevaisuutta kaupunkilaisten kanssa. Työssä kyse on sen ratkaisemisesta, miten ihmisten arki sujuu kestävästi ja asukkaat voivat hyvin.
Lahden suunta -kuvatunnus

Lahden suunta -työssä yhdistetään uudella tavalla liikenteen ja maankäytön suunnittelu ja rakennetaan kestävää kaupunkia yhteistyössä eri osapuolten kanssa. Lahden suuntaan kuuluvat kaupungin yleiskaavan, kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelman, ympäristöohjelman ja palveluohjelman.

Työssä pyritään ratkaisemaan, miten ihmisten arki sujuu kestävästi ja asukkaat voivat hyvin. Millaisessa kaupungissa sinä haluaisit asua 30 vuoden päästä? Entä millaisia elämäntyylejä lapsesi tai lastenlapsesi kenties valitsevat? Mihin suuntaan Lahden pitäisi kehittyä? Näihin kysymyksiin etsitään yhdessä vuorovaikutuksessa vastauksia. Lahden suunta on keskustelufoorumi kaupungin tulevaisuudesta. Jokaisella on oma tärkeä rooli elävän kaupungin tekemisessä.

Työtä tehdään vuodet 2017–2020

Lahden yleiskaava päivittyy neljän vuoden välein eli valtuustokausittain. Uusi yleiskaavakierros alkoi vuoden 2017 alussa ja valmis kaava hyväksytään vuonna 2020. Yleiskaava on strategian kuva, joka kertoo, mitä yhteiset tavoitteemme tarkoittavat maankäytön ja liikenteen näkökulmasta. 

Muissa Lahden suunta -työhön kuuluvissa ohjelmissa asetetaan tavoitteet ja laaditaan toimenpidepaketit kestävälle arkiliikkumiselle, ympäristöpolitiikalle ja tulevaisuuden palveluiden järjestämiselle.

Lahden suunta -työn neljän vuoden kierroksen aikana järjestetään useita mahdollisuuksia osallistua suunnitteluun, kuten esimerkiksi työpajoja ja kyselyitä.

 

 

Mikä lisää sinun arkesi sujuvuutta ja hyvinvointia kaupungissa?https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/mikä-lisää-sinun-arkesi-sujuvuutta-ja-hyvinvointia-kaupungissaMikä lisää sinun arkesi sujuvuutta ja hyvinvointia kaupungissa?20.10.2017 10:50:00
Kaupunkiliikenteen tulevaisuutta visioidaan syksyllähttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/kaupunkiliikenteen-tulevaisuutta-visioidaan-tällä-viikollaKaupunkiliikenteen tulevaisuutta visioidaan syksyllä12.9.2017 14:40:00