Hyppää sisältöön

Taatonkaaren asuinalueen puistot

Tapanilakodin alueen asemakaava on saanut lainvoiman vuonna 2017 ja alueen kadut rakennettiin vuoden 2019 aikana. Nyt alue on suurimmaksi osaksi rakennettu ja pääsemme kartuttamaan alueen asukkaiden tarpeita viheralueiden suhteen. Kartoittamisen jälkeen Tupsukorvanpuisto, Tarjanpuisto ja Ukinpuisto suunnitellaan ja toteutetaan vaiheittain.

Tapanilan vanhainkodin toiminta loppui vuonna 2014, mutta vanhainkoti- ja päiväkotirakennukset sijaitsevat edelleen uuden pientaloalueen keskellä, sillä ne ovat suojeltuja.

Jätä huomioitasi ja toiveitasi puistojen sisällöstä suunnittelua varten.

Alta pääset palautelomakkeelle, johon voit jättää toiveesi ja huomiosi suunnittelua varten. Lomakkeella voit antaa huomioita suoraan kartalle tai ladata esimerkiksi kuvan kartasta, johon on toiveita piirrettynä.

Palautetta toivotaan viimeistään 15.8.2021 mennessä, jotta kaikki näkemykset voidaan huomioida suunnitelmien laadinnassa. Myöhemmin tulleet näkemykset huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Anna palautetta tästä

Kohde kartalla

Ohita upotus

Näin puistosuunnitelma etenee:

 • Puistosuunnittelun käynnistymisestä ilmoitetaan asukkaille.

 • Työn laajuudesta ja tarpeesta riippuen suunnittelutyöstä järjestetään asukastilaisuus.

  Suunnitelmaluonnoksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Puistosuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperikopioina nähtävänä  Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18).

  Muistutus

  Suunnitelmasta voidaan jättää muistutus sen nähtävilläoloaikana. Muistutukset on tehtävä kirjallisesti, jotka toimitetaan nähtävilläoloajan aikana Lahti-Pisteeseen, tai sähköisesti lähettämälle ne kirjaamoon, kirjaamo@lahti.fi. Sähköpostiviestin otsikossa tulee mainita muistutusta koskevan katusuunnitelman nimi.

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkistetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Tekninen ja ympäristölautakunta käsittelee muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Lautakunta hyväksyy suunnitelman.

  Pienet puistosuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

 • Hyväksytyn puistosuunnitelman jälkeen suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.