Hyppää sisältöön

Hennalan Itsenäisyydenpuisto

Itsenäisyydenpuisto sijaitsee Hennalan vanhan kasarmialueen eteläreunalla. Puistoon on istutettu muistopuita Suomen 50-vuotis ja 100-vuotis juhlavuosien kunniaksi.

Puiston suunnittelun tavoitteena on suunnitella puistoon Hennalan alueen hulevesien käsittelyä varten hulevesiuomasto, jota kautta alueen hulevesiä pystytään johtamaan hallitusti Porvoonjokeen. Uomaston ja mahdollisten altaiden tulisi edistää alueen puistomaisen ilmeen säilymistä ja viihtyisyyttä. Suunnittelussa pyritään säilyttämään puustoa mahdollisimman paljon ja yhdistää se luontevasti Hennalan kehittyvään alueeseen.

Itsenäisyydenpuisto, 100-vuotiaan Suomen kunniaksi istutetut muistopuut.
Itsenäisyydenpuisto, 100-vuotiaan Suomen kunniaksi istutetut muistopuut.

Sijainti kartalla

Ohita upotus

Näin puistosuunnitelma etenee


 • Itsenäisyydenpuiston suunnitteluilta 8.6.2023

  Itsenäisyydenpuiston alustavaa puistosuunnitelmaluonnosta esiteltiin lahtelaisille Itsenäisyydenpuiston suunnitteluillassa 8.6.2023.

 • Työn laajuudesta ja tarpeesta riippuen suunnittelutyöstä järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus. Yleisötilaisuus järjestetään joko paikan päällä tai verkossa.

  Puistosuunnitelmaluonnoksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella (Uusi Lahti) ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Puistosuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperikopioina nähtävänä  Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18), Trion toinen kerros.

  Muistutuksen tekeminen

  Suunnitelmaehdotuksia koskevat mahdolliset muistutukset on toimitettava kirjallisesti kaupunkiympäristölautakunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä. Muistutukset jätetään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi . Muistutuksen yhteydessä mainittava viitteenä puistosuunnitelman asianumero xxxx/2023. Muistutuksen voi myös toimittaa Lahti-Pisteeseen tai postittaa osoitteella Kaupunkiympäristölautakunta, Lahti-Piste, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

  Nähtäville asetettu aineisto

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkastetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyy suurimmat puistosuunnitelmat sekä niitä koskevat muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Pienet puistosuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

 • Hyväksytyn puistosuunnitelman jälkeen suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.

Lisätietoja