Hyppää sisältöön

Itsenäisyydenpuisto

Itsenäisyydenpuisto sijaitsee Hennalan vanhan kasarmialueen eteläreunalla. Puistoon on istutettu muistopuita Suomen 50-vuotis ja 100-vuotis juhlavuosien kunniaksi.

Puiston suunnittelun tavoitteena on suunnitella puistoon Hennalan alueen hulevesien käsittelyä varten hulevesiuomasto, jota kautta alueen hulevesiä pystytään johtamaan hallitusti Porvoonjokeen. Uomaston ja mahdollisten altaiden tulisi edistää alueen puistomaisen ilmeen säilymistä ja viihtyisyyttä. Suunnittelussa pyritään säilyttämään puustoa mahdollisimman paljon ja yhdistää se luontevasti Hennalan kehittyvään alueeseen.

Itsenäisyydenpuisto, 100-vuotiaan Suomen kunniaksi istutetut muistopuut.
Itsenäisyydenpuisto, 100-vuotiaan Suomen kunniaksi istutetut muistopuut.

Sijainti kartalla

Ohita upotus

Näin puistosuunnitelma etenee


 • Puistosuunnittelun käynnistymisestä ilmoitetaan tapauskohtaisesti asukkaille.

 • Työn laajuudesta ja tarpeesta riippuen suunnittelutyöstä järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus.

  Osa suunnitelmaluonnoksista asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella sekä kaupungin nettisivuilla.

  Puistosuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla. Lisäksi suunnitelmat ovat nähtävänä Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18).

  Muistutus

  Suunnitelmasta voidaan jättää muistutus sen nähtävilläoloaikana. Muistutukset on tehtävä kirjallisesti, jotka toimitetaan nähtävilläoloajan aikana Lahti-Pisteeseen, tai sähköisesti lähettämälle ne kirjaamoon, kirjaamo@lahti.fi. Sähköpostiviestin otsikossa tulee mainita muistutusta koskevan puistosuunnitelman nimi.

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkastetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyy suurimmat puistosuunnitelmat sekä niitä koskevat muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Pienet puistosuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

 • Hyväksytyn puistosuunnitelman jälkeen suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.

Lisätietoja