Hyppää sisältöön

Herrasmannin uimaranta-alue

Herrasmannin uimaranta sijaitsee Ahtialassa, Alasenjärven rannalla. Alueelle on rakennettu viime vuonna uusi pysäköintialue ja suunnittelu uimarannan maisemoinnista on nyt käynnistynyt. Ensisijaisena tavoitteena on parantaa uimarannan viereisen nurmialueen kuivatusta ja kunnostaa huonokuntoiset rantahiekka-alueet. Uimarannan käytettävyyttä halutaan kehittää tuomalla sinne lisää penkkejä sekä mahdollistamalla esteetön pääsy pysäköintialueelta rannalle ja nykyiselle nuotiopaikalle

Suunnitelman eteneminen ja toteuttaminen

 • Suunnittelu käynnistyi keväällä 2023.

  Asukastilaisuus 6.6.2023

  Uimarannan maisemoinnista järjestettiin asukastilaisuus verkossa 6.6.2023. Tilaisuudessa esiteltiin idealuonnosta ja suunnittelun lähtökohtia.

 • Puistosuunnitelmaluonnoksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella (Uusi Lahti) ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Puistosuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperikopioina nähtävänä  Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18), Trion toinen kerros.

  Muistutuksen tekeminen

  Suunnitelmaehdotuksia koskevat mahdolliset muistutukset on toimitettava kirjallisesti kaupunkiympäristölautakunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä. Muistutukset jätetään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi . Muistutuksen yhteydessä mainittava viitteenä puistosuunnitelman asianumero xxxx/2023. Muistutuksen voi myös toimittaa Lahti-Pisteeseen tai postittaa osoitteella Kaupunkiympäristölautakunta, Lahti-Piste, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

  Nähtäville asetettu aineisto

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos. Tarvittavat suunnitelmien muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyy suurimmat puistosuunnitelmat sekä niitä koskevat muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Pienet puistosuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

   

 • Hyväksytyn puistosuunnitelman jälkeen suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.

Kohteen sijainti kartalla

Ohita upotus