Hyppää sisältöön

Nastolan kirkonkylän kuntoportaat

Nastolan kirkonkylään, Venetien ja Kukkastien väliseen jyrkkään pohjoisrinteeseen on suunnitteilla kuntoportaat. Suunnittelualue on maakunnallisesti arvokkaassa rakennetussa kulttuuriympäristössä, ja kuntoportaiden sijoittelu rinteeseen tehdään alueella kasvavien komeiden mäntyjen ehdoilla. Suunnittelussa otetaan huomioon myös Kukkastien varrella oleva linja-autopysäkki sekä kulkuyhteys Ristolan alueelta Nastolan Kirkonkylän peruskoululle.

Sijainti kartalla

Ohita upotus

Näin puistosuunnitelma etenee

 • Suunnittelu on käynnistynyt keväällä 2023.

  Asukkaille esittelytilaisuus 15.6., jossa esiteltiin kuntoportaiden suunnitelman luonnosta ja tutustuttiin kohteeseen paikan päällä.

 • Puistosuunnitelmaluonnoksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella (Uusi Lahti) ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Puistosuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 14.-27.9.2023 (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperitulosteina nähtävänä  Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18), Trion toinen kerros.

  Muistutuksen tekeminen

  Suunnitelmaehdotuksia koskevat mahdolliset muistutukset on toimitettava kirjallisesti kaupunkiympäristölautakunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä. Muistutukset jätetään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi . Muistutuksen yhteydessä mainittava viitteenä puistosuunnitelman asianumero 1080/2023. Muistutuksen voi myös toimittaa Lahti-Pisteeseen tai postittaa osoitteella Kaupunkiympäristölautakunta, Lahti-Piste, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

  Nähtäville asetettu aineisto

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkastetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyy suurimmat puistosuunnitelmat sekä niitä koskevat muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Pienet puistosuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

 • Hyväksytyn puistosuunnitelman jälkeen suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.

Lisätietoja