Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikevalvonta

Elintarvikevalvontaan voit ottaa yhteyttä esimerkiksi elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua koskevissa kysymyksissä, elintarvikehuoneistoa perustaessasi tai kun haluat lisätietoa elintarvikevalvonnasta.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/YmparistoterveysSite/PublishingImages/Lämpötilan%20mittaus.jpg

Elintarvikevalvonnan piiriin kuuluvat elintarvikkeiden valmistus, käsittely, maahantuonti ja maastavienti, markkinointi, kuljetus, kaupanpito, tarjoilu tai muu luovutus. Lahdessa valvontakohteita on noin 730. Elintarvikevalvontaa suorittavat terveystarkastajat ja kaupungineläinlääkäri.

Valvontaa kohteisiin toteutetaan riskiperusteisesti elintarvikevalvontasuunnitelmaa noudattaen. Valvontasuunnitelman mukaiset tarkastukset ovat Oiva-järjestelmän mukaisia tarkastuksia.

Oivassa arvioidaan hymynaamoin yrityksen elintarviketurvallisuutta. Paras hymy tarkoittaa elintarvikelainsäädännön vaatimusten toteutumista. Yrityksen Oiva-raportin löydät yleensä elintarvikehuoneiston sisäänkäynnin yhteydestä tai Oivahymy.fi -verkkosivuilta.

Vastuu elintarvikkeiden turvallisuudesta on elintarvikealan yrityksillä

Myös elintarvikkeiden omavalvontaa valvotaan ja ohjataan valvontaviranomaisen toimesta, mutta toiminnanharjoittajalla itsellään on vastuu omavalvonnan toteuttamisesta sekä tuottamiensa elintarvikkeiden turvallisuudesta.


Yhteystiedot:

Laitosvalvonta:
Kaupungineläinlääkäri Cecilia Blomgren, p. 050 559 4047

Johtava terveystarkastaja
Tomi Bondarew, p. 050 518 4485

Terveystarkastajat:

Johanna Eklund p. 044 416 4849
Nastolan elintarvikehuoneistot

Sari Johnsson, p. 050 559 4044
Keski-Lahti, Anttilanmäki, Nikkilä, Renkomäki, Ämmälä, Jokimaa

Eeva Kyyhkynen-Malkki, p. 050 518 4483
Katujen Aleksanterinkatu-Rauhankatu-Lahdenkatu-Saimaankatu rajaama alue sekä leipomot

Päivi Matilainen, p. 044 416 4955
Asemantausta, Keijupuisto, Laune, päiväkotikeittiöt

Petro Sormunen, p. 050 518 4478
Kerinkallio, Kolava, Kujala, Liipola, Möysä, Paavola, Saksala sekä henkilöstöruokalat

Taina Rahkonen, p.050 539 1692
Urheilukeskus, Vesijärven satama, Pikku-Vesijärven alue, Kisapuisto, Salpausselkä, Jalkaranta, Pirttiharju, Sopenkorpi, Hennala, Kärpänen, Okeroinen

Anne Räsänen, p. 050 559 4082
Ahtiala, Järvenpää, Niemi, Kilpiäinen, Kiveriö, Kivimaa, Koiskala, Kunnas, Kytölä, Mukkula, Myllypohja, Pesäkallio, Tonttila, Viuha sekä elintarvikekontaktimateriaalit ja koulujen keittiöt