Siirry suoraan sisältöön

Pyörätie välillä Matkakeskus-Apilakatu

CitiCAP-hankkeessa rakennetaan älykäs pyörätie Matkakeskukselta Apilakadulle. Pyöräväylä on pituudeltaan noin 2,5 kilometriä.
Nainen pyöräilee taakkapyörällä pitkin erillistä pyörätietä.

​Pyöräväylän tarkoituksena on mahdollistaa sujuva ja turvallinen ympärivuotinen pyöräily. Pyörätie erotetaan selkeästi omaksi väyläkseen kävelytien rinnalle, mikä selkeyttää ja helpottaa liikkumista. Apilakadulla pyörätie yhdistyy uuteen Renkomäestä Uudenmaankadun varteen rakennettavaan pyörätiehen, joka valmistuu vaiheittain tämän vuoden ja ensi vuoden aikana.

Älykkäitä ratkaisuja innovaatiokilpailusta

Pyörätiellä kokeillaan erilaisia älykkäitä ratkaisuja pyöräilykokemuksen parantamiseksi ja rakennusaineiksi pyritään valitsemaan kierrätettyjä ja kierrätettäviä materiaaleja.

CitiCAP-hankkeessa järjestettiin innovaatiokilpailu, jossa etsittiin lisäarvoa pyöräilijöille tuovia ratkaisuja ja joiden avulla voidaan toteuttaa hankkeessa rakennettava pyöräreitti älykkäisiin ratkaisuihin pohjautuvaksi.

Kilpailuun saatiin kymmenen korkeatasoista ehdotusta neljästä maasta: Englannista, Japanista, Virosta ja Suomesta. Ratkaisut liittyivät liikenteen ohjaukseen, kunnossapidon helpottamiseen, valaistukseen ja pyöräpysäköintiin.

Rakennettava CitiCAP-pyörätie on osa pyöräliikenteen yleiskaavan mukaista tavoiteverkkosuunnitelmaa, joka koostuu noin 40 kilometrin mittaisista pääreiteistä ja aluereiteistä. Pyöräilyn pääreitit tarjoavat sujuvat ja nopeat väylät asuinalueelta keskustaan.

Älykkään pyörätien aikataulu
•    Liikennetekninen yleissuunnittelu 6-8/2018
•    Katusuunnittelu 9-12/2018
•    Katusuunnitelman hyväksyntä Tekninen ja ympäristölautakunta 12/2018
•    Rakennussuunnittelu 1-2/2019
•    Kilpailutus 12/2019-02/2020
•    Rakentaminen 3-12/2020