Siirry suoraan sisältöön

Päiväkodit

Lahden kaupungin päiväkodit tarjoavat osa- ja kokopäiväistä varhaiskasvatusta, esiopetusta sekä vuoro- ja iltahoitoa alle kouluikäisille lapsille. Erityistä tukea tarvitseville lapsille järjestetään erityisvarhaiskasvatusta.

Päiväkotien aukioloajat

Päiväkotien yleinen aukioloaika on klo 6.00 - 18.00.

Iltahoitoa antavissa päiväkodeissa aukioloaika on klo 5.00 - 23.00.

​Ilta- ja vuorohoitoa tarjoavat päiväkodit

Ilta- ja vuorohoitoa tarjoavat päiväkodit palvelevat niitä perheitä, joiden vanhemmat tarvitsevat työnsä tai opiskelunsa vuoksi säännöllisesti ilta-, yö- tai viikonloppuhoitoa.

Iltahoitoa järjestetään seuraavissa päiväkodeissa: Ahtialan, Humpulan, Kanervan, Kilpiäisten, Launeen ja Villähteen päiväkodit.

Ilta- ja viikonloppuhoitoa tarjotaan: Paavolan päiväkoti.

Ympärivuorokautista hoitoa tarjotaan seuraavissa päiväkodeissa: Kaarikadun ja Aurinkorinteen päiväkodit.

Erityispäiväkodit: Asemantaustan ja Liipolan päiväkodit.

Integroitu erityisryhmä tai erityisryhmä on seuraavissa päiväkodeissa: Herrasmannin, Humpulan, Kanervan, Launeen, MetsäkankaanOnnelantien, Paavolan, Rakokiven ja Timonkadun päiväkodit.

Ostopalvelupäiväkodit

Ostopalvelupäiväkodit ovat yksityisiä päiväkoteja, joilta Lahden kaupunki ostaa varhaiskasvatuspalveluja. Varhaiskasvatuksen maksut määräytyvät samalla tavalla kuin kaupungin päiväkodeissa. Ostopalvelupäiväkoteihin haetaan kuten muihinkin kaupungin päiväkoteihin. 
Folkhälsans Daghem - Svenska Dagiset

Yksityinen varhaiskasvatus

Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona vanhemmilla on mahdollisuus valita varhaiskasvatus yksityisessä päiväkodissa tai perhepäivähoidossa joko yksityisen hoidon tuella tai palvelusetelillä. Lapselle valittavissa myös yksityistä erityisperhepäivähoitoa.

Tutustu myös

Alle kouluikäisten kerhot

Yksityinen päivähoito

Päiväkodit alueittain

Itäinen alue: 
• päiväkodit AsemantaustaAurinkorinne, Ersta, Humpula, Karisto, Möysä, Onnelantie, PaavolaRakokivi, Folkhälsans Daghem, Tenava-Tonttila, Viherlaakso, Villa Piipari, Villähde
​• perhepäivähoito
Itäisen alueen aluekoordinaattori Minna Halme, p. 050 398 5476

Eteläinen alue:
päiväkodit Hennala, Jalkaranta, Kaarikatu, Kanerva, Kerinkallio, Laune, Liipola, Metsäkangas, Mustikkamäki, Palokunnantie, Renkomäki, Riihelä
• perhepäivähoito
Eteläisen alueen aluekoordinaattori Päivi Hämäläinen,  p. 050 398 5782 

Pohjoinen alue: päiväkodit AhtialaHerrasmanni, Kilpiäinen, Kytölä, LeikkitupaRuoriniemi, Sipura, Timonkatu 
• perhepäivähoito
Pohjoisen alueen aluekoordinaattori Paavali Pipatti,  p. 050 398 7829


Kyselyt varhaiskasvatuspaikoista ja hakutilanteesta palveluohjauksesta arkisin klo 9-14, p. 03 818 1054, varhaiskasvatuspalvelut.palveluneuvonta@lahti.fi