Hyppää sisältöön

Länsiharjun koulu

Länsiharjun peruskoulussa on 500 oppilasta vuosiluokkien 1–6 perusopetuksessa.

Länsiharjun koulu sijaitsee lähellä Lahden keskustaa. Ison koulun ja pikkukoulun lisäksi käytössämme on luonnontiedon opetusta varten oma kasvitupa, jossa opetustilojen lisäksi on kasvihuone ja pieni opetuspuutarha viljelypalstoineen.

 • Lue lisää peruskoulujen kielitarjonnasta.

 • Länsiharjun koulun luonnontieteen ja matematiikkaan painotettuihin luma-opetuksen ryhmiin on mahdollista hakeutua 3. luokasta alkaen.

  Monipuolista, toiminnallista yhdessä oppimista koulussa, läheisillä vesialueilla ja retkeilymaastoissa.

  Perustuu havainnointiin, tutkimiseen, ongelmanratkaisuun,itsenäiseen ja ryhmissä tapahtuvan tiedonhankintaan ja -käsittelyyn.

  • Oma tiedeluokka, kasvihuone opetuspuutarha sekä uudet luma-luokat vasta remontoidussa koulussa.
  • Toteutus: 3. – 4. luokalla 1 t / vko, 5. lk 2 t / vko ja 6. lk 1 t / vko LUMA-valinnaisaineen opetuksena.
  • Valmiuksia ja halutessaan mahdollisuus jatkaa Salpausselän peruskoulun7.–9. lk painotettuun lumaopetukseen opiskelemaan lumaa valinnais- ja yhteisinä
   aineina.
  • Soveltuvuuskokeen kautta mahdollisuus hakea myös Lahden yhteiskouluun luma-opetukseen.

  ”Meillä luma-luokalla tehdään juttuja yhdessä ja saadaan vielä parempi yhteishenki”

  Lisätietoa painotettuun opetukseen hakemisesta.

 • Länsiharjun reilun kahden vuoden mittainen perusparannus ja laajennushanke valmistui 2019. Hankkeen aikana Länsiharjun peruskoulun yhteyteen rakennettiin uusi liikuntasalirakennus ja perusparannettiin 1930-luvulla rakennettu päärakennus. Lisäksi piha-alue perusparannettiin ja varusteltiin tämän päivän vaatimusten mukaiseksi.

  Länsiharjun koulu on kokenut hankkeen myötä täydellisen muodonmuutoksen. Eri-ikäiset rakennukset ja uudistettu leikki- ja liikunta-alue muodostavat toimivan kokonaisuuden. Vanhan osan korjausaste oli suuri ja sisätilat uudistettiin käytännössä kokonaan. Uuden liikuntasalirakennuksen myötä lisätilaa on nyt reilu 600 neliön liikuntasalin ja se oheistilojen verran. Uusi liikuntasali on valoisa ja toimiva.

  Vanha suojeltu päärakennus on herännyt eloon. Rakennukseen on tuotu ilme, joka henkii entisaikojen loistoa ja luo samalla lämpimän kutsuvan ilmapiirin. Piha kutsuu ja haastaa peliin ja leikkeihin.

 • Lue lisää peruskoulujen vanhempaintoimikunnan tehtävästä ja merkityksestä kodin ja koulun yhteydenpidon välineenä.

Yhteystiedot

Opetushenkilöstön yhteystiedot löytyvät Wilmasta. Kirjautuminen vaaditaan.