Hyppää sisältöön
Kärpäsen peruskoulu

Kärpäsen koulu

Kärpäsen koulu on 1. – 9. luokkien yhtenäiskoulu, jossa on myös esiopetusryhmä. Oppilaita Kärpäsessä on lähes 600, opettajia reilu 40, osa opettajista on yhteisiä muiden koulujen kanssa. Koulunkäynnin ohjaajia koulussa työskentelee 19.

Kärpäsen koulu toimii peruskorjatussa toimipisteessä.

Kärpäsen peruskoulu on yksi Lahden monimuotoisimpia kouluja. Meillä on yleisopetusta, esiopetusta, alueellisia erityisen tuen pienryhmiä sekä maahanmuuttajien valmistavaa opetusta. Tämä antaa oppilaille mitä parhaimmat puitteet opiskella ja kasvaa ympäristössä, jossa totutaan ja opitaan erilaisuuteen, ottamaan huomioon niin kehittyvä yhteiskunta kuin sen monimuotoisuuskin. Oma koulunuorisotyöntekijämme toimii tiivisti koulun oppilaiden arjessa mukana.

Meille tärkeitä asioita ovat hyvät tavat, toisen kunnioittaminen ja hyvä me-henki, joiden eteen koulussamme tehdään töitä.

Kärpäsen koulussa on mahdollista valita yläluokilla 7. – 9. kuvataiteen painotettua opetusta.

 • Kärpäsen koulussa vuonna 2019 ja sen jälkeen ensimmäisellä luokalla aloittaneet oppilaat voivat valita kolmannelta luokalta alkavana A2-kielenä espanjan, ruotsin tai kiinan. Espanjan opetus järjestetään yhteistyössä Jalkarannan ja Kärpäsen koulujen kanssa.  Kiinan kielen opetus järjestetään yhteisesti kaikille lahtelaisille kiinan valinneille oppilaille etäyhteyksin toteutattavana opetuksena.

  Elokuussa 2021 neljännen luokan aloittavat oppilaat voivat valita englannin A2-kieleksi, jos oppilas opiskelee ensimmäisenä vieraana kielenä muuta kuin englantia.

  Lue lisää peruskoulujen kielitarjonnasta. 

 • Kärpäsen koulussa on mahdollista valita yläluokilla 7. – 9. kuvataiteen painotettua opetusta. Hakeminen on ajankohtaista tammikuussa 2021.

  Kuvataiteeseen tutustutaan monipuolisesti erilaisia tekniikoita hyödyntäen

  • Kuvataidetta integroidaan monipuolisesti eri oppiaineisiin
  • Tehdään yhteistyötä kaupungin kulttuuritoimijoiden kanssa
  • Toteutetaan näyttelyitä koulun ja kaupungin tiloissa
  • Hyvät lähtökohdat jatko-opinnoille ja elinikäiselle harrastamiselle
  • Kuvataidetta opiskellaan 3t/vko

  ”Kuvis on niin paljon muutakin kuin pelkkää piirtämistä!”

  Lisätietoa painotettuun opetukseen hakemisesta.

 • Kärpäsen koulun vanhempainyhdistys kokoaa oppilaiden vanhemmat ja huoltajat yhteen. Yhdistys toimii vanhempien vaikutuskanavana ja yhteisöllisyyden luojana. Yhdistys edistää kodin ja koulun kumppanuutta ja yhteistyötä.

  Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja kehittää koulun toimintaa, myös taloudellisesti. Yhdistyksen varoja käytetään muun muassa oppilaiden stipendeihin, välituntivälineiden hankintaan ja koulun viihtyvyyden parantamiseen. Yhdistys järjestää omia tapahtumia sekä osallistuu koulun ja alueen yhdistysten järjestämiin tapahtumiin.

  Liity vanhempien FB-ryhmään – löydät meidät Facebookista ”Kärpäsen koulun vanhemmat”

  (linkki: https://www.facebook.com/groups/1125789111129294)

  Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla, WhatsAppilla tai puhelimitse.

  Puheenjohtaja Suvi Turunen (040-188 1431)

   karpasenkoulun.vy@gmail.com

  Lue lisää peruskoulujen vanhempaintoimikunnan tehtävästä ja merkityksestä kodin ja koulun yhteydenpidon välineenä.

Yhteystiedot

Opetushenkilöstön yhteystiedot löytyvät Wilmasta. Kirjautuminen vaaditaan.