Siirry suoraan sisältöön

Vehreän kaupungin vihreät keitaat

Puistot ja viheralueet tekevät Lahdesta vehreän ja viihtyisän. Kadunvarsien lehmukset luovat kaupunkiin bulevardimaista tunnelmaa.
Kaupungintalonpuisto

Lahden puistot

Lahden isoja puistoalueita ovat Pikku-Vesijärvenpuisto ja Fellmanninpuisto kaupungin länsipuolella. Näissä puistoissa voi lenkkeillä ja kuntoilla, käydä piknikillä ja istuskella penkeillä, leikkiä, tunnistaa kasveja ja ihailla veistoksia.

Kaupungin vanhimpia viheralueita ovat keskustan puistot kaupungintalon ympäristössä, Marianpuisto ja Kaupungintalonpuisto.

Lahdessa puistoista haluttiin jo varhain toiminnan paikkoja, ei vain katselun kohteita. Tämä periaate näkyy nyt uusimpiin kuuluvassa puistossa, Alatorin toimintapuistossa, jossa voi ihailla runsasta kukkivaa kasvillisuutta vaikkapa trampoliinilla hyppien.

Launeen keskuspuisto on kokoelma useita toimintapuistoja, joista ensimmäiseksi valmistui suosittu ja ilmainen Perhepuisto vuonna 1989.

Kaupungin ylläpitämiltä leikkialueilta löytyy infotaulu, jossa on kyseisestä alueesta vastaavan yhteystiedot. Kunnossapito tarkistaa välineet perusteellisesti kerran vuodessa, kuukausittain tehdään kuluvien osien katselmus.​

Yhteystiedot

Asiakaspalvelunumero (YIT palvelunumero)
020 433 3600