Launeen perhepuisto

Launeen perhepuiston suurella leikkialueella riittää tekemistä ja ihmeteltävää. Puiston ulkoilualueet ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä. Kesäisin puistossa järjestetään kesätoimintaa ja ohjattuja toimintatuokioita.

Launeen perhepuisto on tunnettu matkailukohde ja kuuluu laajempaan puistokokonaisuuteen arboretumin ja liikunnallisten alueiden kanssa. Kävijöitä on arviolta 100 000 vuodessa, vilkkainta on toukokuussa luokkaretkien aikaan. Pinta-alaltaan noin kolmen hehtaarin kokoinen puisto on vehreä ja avara.

Kasvilajeja lajikkeineen on yli 60. Leikkipuistossa on useita isoja ja pienempiä liukumäkiä ja kiipeilytelineitä. Punainen linnake vallihautoineen on kiehtova. Perhepuistossa on myös vesileikkeihin soveltuva allas sekä virtaava puro.

Liikennepuistossa voi ajella citykeskustassa tai maaseutumaisemmalla osuudella potkulaudoilla ja perhepuiston minipyörillä.

Launeen perhepuiston ulkoilualue

Launeen perhepuiston ulkoilualueet ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä.

  • Kausileikkivälineet, esimerkiksi pyörät ja pulkat ovat asiakkaiden käytössä klo 9.00 -15.00 silloin, kun Launeen perhepuiston kerhot ovat toiminnassa.
  • Ulkovessat ovat avoinna arkisin 8.30 -15.30.
  • Joulun ajan ja juhlapyhinä perhepuiston vessat ja kausileikkivälineet ovat pois käytöstä.
  • Toukokuussa sisätilat ovat arkisin klo 16:een kerhotoiminnan käytössä. 
  • Asiakasinfo sekä leikkivälineiden lainaus tapahtuu pihan taukomökistä.
  • Kesäajan ohjatut toimintatuokiot ovat maksuttomia ja tarkoitettu lahtelaisille lapsiperheille. Lapset osallistuvat tuokioihin oman aikuisen kanssa ja vastuulla.

Perhepuistossa on varattavissa grillejä ja puutyömökki

Grillit ja mökki ovat käytettävissä perhepuiston aukioloaikana. 

Mökin avain haetaan perhepuiston kerhotoiminnan henkilökunnalta. Käyttäjät vastaavat mökin siistimisestä käytön jälkeen.

Grillit

Launeen perhepuistossa on varattavissa alueen isoon grillikatokseen hiiligrillejä. Käyttäjät tuovat mukanaan hiilet ja sytykkeet.  Alle 10 henkilön ryhmät voivat varata käyttöönsä myös sähkögrilliä. Grillejä lainataan kesäajalla arkisin klo 9 -17 ja viikonloppuisin klo 10 -14 ja talviajalla arkisin klo 9-14.                                                                              

Puutyömökki
Asiakkaat voivat varata käyttöönsä puutyömökin perhepuiston aukioloaikoina. Käytettävissä ovat perhepuiston nikkarointivälineet, mutta käyttäjät tuovat mukanaan omat puut ja naulat.

Varaukset viimeistään edellisenä arkipäivänä sähköpostitse.