Hyppää sisältöön

Kirkonkylän koulu

Anna Kuosmanen
Koulumme ensilumen aikaan.

Kirkonkylän peruskoulu sijaitsee Nastolan alueella. Koulumme on 1. – 6. luokkien alakoulu, jossa on lisäksi opetusta 1. – 9. luokkien toiminta-alueittain tai yksilöllistetyn oppimäärän mukaan oppiaineittain opiskeleville oppilaille. Oppilaita koulussamme on 240. Koulun tiloissa työskentelee myös eskariryhmä.

Turvallinen koulu keskellä kylää

Koulun arvot: Toivo​, turvallisuus, yhteistyö  

Kirkonkylässä oppilaat saavat vankat perustaidot, joilla pärjäävät elämässä. Jokaista ohjataan lukemaan, kirjoittamaan, laskemaan, käyttämään tieto- ja viestintätekniikkaa, sekä käyttäytymään toiset huomioon ottaen. Oppilaskunnan hallitus kokoontuu aktiivisesti, järjestää tapahtumia ja ottaa kantaa asioihin.

Yhteisöllinen oppilashuolto toimii ennaltaehkäisevästi. Opettajat ottavat aikaa kaveri- ja tunnetaitojen opettamiseen. Oppilaat toimivat vertaissovittelijoina (VERSO), opettajat pyrkivät ratkaisukeskeisyyteen (RESTOratiivinen sovittelu) ja kiusaamisen vastainen KiVa-koulu -ohjelma on käytössä.

Hyödynnämme lähiympäristön harjumaisemaa ja koulun pihaa eri aineiden pistetyöskentelyssä ja liikunnassa.

Meillä on yhteistyökoulu Pietarissa, Gboy Sosh nro 89.

 

Koulun info-TV

Ohita upotus
  • Kirkonkylän koulussa vuonna 2019 ja sen jälkeen ensimmäisellä luokalla aloittaneet oppilaat voivat valita kolmannelta luokalta alkavana A2-kielenä espanjan, saksan, venäjän tai kiinan. Espanjan, saksan ja venäjän kielen opetus järjestetään yhteistyössä Erstan, Rakokiven ja Villähteen koulujen kanssa. Kiinan kielen opetus järjestetään yhteisesti kaikille lahtelaisille kiinan valinneille oppilaille etäyhteyksin toteutattavana opetuksena.

    Elokuussa 2021 neljännen luokan aloittavat oppilaat voivat valita englannin A2-kieleksi, jos oppilas opiskelee ensimmäisenä vieraana kielenä muuta kuin englantia.

    Lue lisää peruskoulujen kielitarjonnasta. 

  • Kirkonkylän koulussa toimii vanhempaintoimikunta, jonka tavoitteena on asuinalueemme lasten hyvinvoinnin tukeminen, koulun ja vanhempien välinen yhteistyö sekä yhteisöllisyyden rakentaminen alueella.

    Lukuvuonna 2020-21 puheenjohtajana toimii huoltaja Merja Rossi merjarossi79@gmail.com ja yhteysopettajana erityisluokanopettaja Kati Laakkonen p. 044 4826269.

    Lue lisää peruskoulujen vanhempaintoimikunnan tehtävästä ja merkityksestä kodin ja koulun yhteydenpidon välineenä.

Yhteystiedot

Opetushenkilöstön yhteystiedot löytyvät Wilmasta. Kirjautuminen vaaditaan.