Siirry suoraan sisältöön

Lahden ruotsinkielinen koulu - Svenska skolan i Lahtis

Lahden ruotsinkielinen koulu tarjoaa alakoulun luokkien 0 - 6 ruotsinkielistä opetusta Lahden ja lähikuntien ruotsinkielisille oppilaille. Oppilaita koulussa on 80.
Svenska skolan i Lahtis
Lahden ruotsinkielinen koulu toimii Svenska Gårdenissa Anttilanmäellä. Tiloissa toimii myös Folkhälsanin yksityinen päiväkoti. Alakoululaisia ja eskareita on reilut 80, lapsia päiväkodissa on 60, henkilöstöä 20. Yläkoulun 7. – 9. –luokkalaiset jatkavat edelleen Tiirismaan koulun tiloissa.

Lahden ruotsinkielinen koulu vastaanottaa ruotsinkielisiä oppilaita esikouluun sekä luokille 1-6. Oppilaaksiottoalue on koko kaupunki ja oppilaita otetaan yli kuntarajojen. Sekä päiväkodissa että koulussa käytetään kielikylpymenetelmiä lasten ruotsin kielen taidon vahvistamiseksi.  

Svenska Gården mahdollistaa kohtaamisia kieliryhmien välille

Svenska Gårdenin tilat on suunniteltu pienimuotoiseksi ruotsinkieliseksi monitoimitaloksi. Alueen asukkaat ja eri yhdistykset voivat käyttää tiloja myös koulun ulkopuolisiin kulttuuritapahtumiin tai kokoontumisiin. Svenska Gården on opasteita myöten ruotsinkielinen monitoimitalo.

Svenska Gården luo kohtaamisia kieliryhmien välille ja monipuolistaa entisestään molempia kotimaisia kieliä käyttävien elämää Päijät-Hämeessä. Svenska Gårdenin vihkiäisiä vietettiin 4.9.2019.  


 

 

Yhteystiedot

 

 

 

 

Kartta