Siirry suoraan sisältöön

Kärpäsen koulu

Kärpäsen peruskoulu on 1. - 9. luokkien yhtenäiskoulu. Oppilaita on 613, opettajia 55, osa opettajista on yhteisiä muiden koulujen kanssa. Avustajia on 21.
http://www.lahti.fi/PalvelutSite/PerusopetusSite/PublishingImages/karpasen_koulu.jpg

_ _ _ 

Tämä sivu on osa peruskoulujen verkkosivujen uudistusprojektia ja toimii esimerkkinä muille kouluille. Muidenkin koulujen sivut tulevat tänne näkyviin myöhemmin.

Kärpäsen koulu toimii kahdessa peruskorjatussa toimipisteessä: pääkoulun vuosiluokat 1-9 ovat Kasakkamäentiellä ja lisäksi vuosiluokat 1-2 Metsäkankaan toimipisteessä Suitsikadulla päiväkodin ja nuorisotilojen kanssa samassa yhteydessä.

Kärpänen on yksi Lahden monimuotoisimpia kouluja. Meillä on yleisopetusta, alueellisia sekä koko kaupunkia palvelevia erityisen tuen pienryhmiä, painotettua opetusta, maahanmuuttajien valmistavaa opetusta ja joustavaa perusopetusta eli jopo-luokka. Tämä antaa oppilaille mitä parhaimmat puitteet opiskella ja kasvaa ympäristössä, jossa totutaan ja opitaan erilaisuuteen, ottamaan kehittyvä yhteiskunta ja sen monimuotoisuus huomioon. Koulumme tärkeä yhteistyölinkki on myös koulunuorisotyöntekijä.

Meille tärkeitä asioita ovat hyvät tavat, toisen kunnioittaminen ja hyvä me-henki, joiden eteen tänäkin lukuvuonna tehdään töitä.

Lukuvuonna 2016 olemme ottaneet käyttöön perusopetuksen uuden opetussuunnitelman (ops) luokilla 1-6. Yläluokilla uuden opsin yleisen osan asioita otetaan jo huomioon, mutta ainesisällöt ja tuntijako muuttuu portaittain seuraavan lukuvuoden alusta alkaen. Uutta on myös ruotsin kielen opiskelun alkaminen jo kuudennelta luokalta sekä valinnaisaineiden tulo 1-6 luokille, laaja-alainen osaaminen ja monialaiset oppimiskokonaisuudet. Oppilaiden osallisuus lisääntyy. Kaikki tämä tuo uusia tuulia koulutyöhön. Uuden opetussuunnitelman sisältöön pääsee tutustumaan Lahden kaupungin verkkosivuilla.

 

 

Yhteystiedot

 

 

 

 

 

 

Kartta