Siirry suoraan sisältöön

Ahtialan koulu

Ahtialan peruskoulu on 1. - 9. luokkien yhtenäiskoulu. Oppilaita on 668 + 60, joista 1-6 -luokkalaisia 311 (+60) ja 7-9 -luokkalaisia 357. Koulussa työskentelee yhteensä 70 + 10 henkilöä, joista 53 + 10 on opettajia. 1.8.2017 alkaen Ahtialan koululla on kaksi toimipistettä, kun Kivijärven koulu hallinnollisesti siirtyi Ahtialan peruskoulun alaisuuteen Kivijärven toimipisteeksi.

Linkki Ahtialan koulun pedanet-oppimisympäristösivustolle >>

Ahtialan pääkoulurakennus sijaitsee 8 km päässä Lahden keskustasta Alasenjärven läheisyydessä vireällä pientaloalueella.  Ahtialan koulun Kivijärven toimipiste sijaitsee luonnonkauniilla alueella Pyhäntaalla, Nastolan alueella.

Meille on tärkeää oppilaan monipuolisen kasvun tukeminen ja identiteetin vahvistaminen. Toimimme vuorovaikutteisesti toisia kunnioittaen niin, että jokainen saa mahdollisimman hyvät eväät jatko-opintoihin ja elämään.

Syksystä 2017 alkaen tarjoamme vuosiluokilla 7 – 9 viestintätaidon painotettua opetusta. Koulussamme toimii myös alueellinen pienluokka.

Koulumme ajanmukaisissa ja terveissä tiloissa viihtyvät niin oppilaat kuin opettajatkin. Alakoulun laajennusosa valmistui vuonna 2015. Samalla laajennettiin ruokalaa ja uudistettiin koulun muitakin tiloja. Meillä on muun muassa kaksi kotitalousluokkaa, iso liikuntasali, kunto- ja peilisali.

Koulumme piha-alueella on liikkuvan koulun tarpeisiin uudistettu piha-alue, aidattu koripallokenttä, skeittipaikka, katsomo ja monipuolisia leikkimahdollisuuksia välineineen.

Uusia tuulia koulutyöhön

Perusopetuksen uusi opetussuunnitelma (ops) on käytössämme luokilla 1 - 6, yläluokkien osalta  ainesisällöt ja tuntijako muuttuvat nyt portaittain. Ruotsin kielen opiskelu alkaa jo kuudennelta luokalta ja valinnaisaineita tulee 1 - 6 luokille. Laaja-alainen osaaminen, monialaiset oppimiskokonaisuudet ja oppilaiden osallisuus lisääntyvät. Tutustu uuden opetussuunnitelman sisältöön Lahden kaupungin perusopetuksen ops-verkkosivuilla.

 

 

Laajamittaisen kaksikielisen opetuksen oppilasvalintaperusteita täsmennetään https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/laajamittaisen-kaksikielisen-opetuksen-oppilasvalintaperusteita-täsmennetäänLaajamittaisen kaksikielisen opetuksen oppilasvalintaperusteita täsmennetään 30.11.2018 10:30:00
Muutosesityksiä Salppurin liikunnan ja luman painotetun opetuksen oppilasvalintoihinhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/muutosesityksiä-salppurin-liikunnan-ja-luman-painotetun-opetuksen-oppilasvalintoihinMuutosesityksiä Salppurin liikunnan ja luman painotetun opetuksen oppilasvalintoihin30.11.2018 6:00:00
Uudenkylän peruskoulun yhdistäminen osaksi Rakokiven peruskoulua aikaistetaan https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/uudenkylän-peruskoulun-yhdistäminen-osaksi-rakokiven-peruskoulua-aikaistetaanUudenkylän peruskoulun yhdistäminen osaksi Rakokiven peruskoulua aikaistetaan 29.11.2018 13:35:00

Yhteystiedot

 

 

 

Kartta